Jump to:

23377 Posts in 18296 Topics by 2867 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » error saving content need a little help [edited]

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 1922 Views
  • servalman
    Avatar
    Community Member
    211 Posts

    error saving content need a little help [edited] Link to this post

    Hello

    On some pages of the site I'm getting the message when I try to publish :"error saving"

    -------------------edit
    I found out something weird :

    I had 3 pages with this error

    I have erased and recreated 2 of them and evrything is fine I can save and published them.
    Then I tried to save the third one again without changing it (erase/create) it was still not working wich seems normal but the two first that have been recreated are not working anymore

    ------------------- end of edit

    so far I did :

    -Set devmod on with Director::set_environment_type("dev");
    -Used firebug wich has found 2 errors that looked the same it says :
    //500
    anonymous()
    anonymous()

    and then this is what I get

    I think it has to do with erasing some database entry but I'm not sklilled enough to understand it properly
    can anyone help

    Thanks a lot

    ---------------
    $("sitetree").setNodeTitle("185", "<span title=\"Modifi\xE9 sur le site brouillon\" class=\"modified\">num\xE9ro en cours</span>");
    $("Form_EditForm").loadActionsFromString("<input class=\"action delete\" id=\"Form_EditForm_action_unpublish\" type=\"submit\" name=\"action_unpublish\" value=\"Retirer du site publi\xE9\" title=\"Retirer du site publi\xE9\" /> <input class=\"action delete\" id=\"Form_EditForm_action_rollback\" type=\"submit\" name=\"action_rollback\" value=\"Annuler les changements brouillons\" title=\"Annuler les changements brouillons\" /> <input class=\"action delete\" id=\"Form_EditForm_action_delete\" type=\"submit\" name=\"action_delete\" value=\"Supprimer du site brouillon\" title=\"Supprimer du site brouillon\" /> <input class=\"action\" id=\"Form_EditForm_action_save\" type=\"submit\" name=\"action_save\" value=\"Sauvegarder\" title=\"Sauvegarder\" /> <input class=\"action\" id=\"Form_EditForm_action_publish\" type=\"submit\" name=\"action_publish\" value=\"Enregistrer &amp;amp; Publier\" title=\"Enregistrer &amp;amp; Publier\" /> ");
    $("Form_EditForm").updateStatus("Saved (update)");
    statusMessage("Enregistr\xE9", "good");
    Behaviour.addLoader(hideLoading);
    if (typeof tinyMCE != "undefined") {
    tinyMCE.init({mode: "none", editor_selector: "htmleditor", width: "100%", auto_resize: false, theme: "advanced", theme_advanced_layout_manager: "SimpleL
    ---------------------

  • tobych
    Avatar
    Community Member
    97 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    What version of SS are you using?

    And do check that you're actually logged into the CMS. I've occasionally had this problem only because I'd logged myself out of the site in another tab. Finally, it might be because of the specific stuff you have in your page. Is there anything complicated in there, like trying to include Javascript or something?

  • servalman
    Avatar
    Community Member
    211 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    Hi

    Thanks for your concern

    my version is 2.3.3

    I checked I was not logged out on another tab

    There is no javascript what I dont get is that I'm able to save the page for publish, and after a while without change on that page but on another one it gives me an error on the page that was working.

    Recreating page doesn't work I also cheked that the ''wrong" page was properly erased from the database (page and site tree)

    It is driving me crazy because I can't find any logic in this.

    Thanks

    Thomas

  • tobych
    Avatar
    Community Member
    97 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    I suggest you at least upgrade to 2.3.4, which fixes bugs and more importantly, closes some security holes. Then try again.

    Toby

  • servalman
    Avatar
    Community Member
    211 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    Hi

    I tought of that but as the site is now online I'm affraid of making this upgrade and having some new troubles, because Im using forms and newsltterr wich is a sensitive module.

    what do you think .

    Was upgrade smooth in you case .

    Thanks

  • tobych
    Avatar
    Community Member
    97 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    I've not actually done an upgrade from 2.3.3 to 2.3.4, but see this post:

    http://www.silverstripe.org/all-other-modules/show/274888

    Toby

  • EmmPee
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    I'm having the same error for over a week now, in 2.3.4, "Error saving content" whenever we try to save in the CMS. PHP seems to be fine, ditto MySQL, the server is a fresh install of Ubuntu 9.10 Server Edition.

    We can edit and even delete pages in the CMS, so there is db communication there and the server admin is adamant that all permissions are correct. Yet still we're getting this error. Tried flushing, checking the content for extraneous or rogue JS, scoured the SS forum and googlenet for answers and solutions, none of which seem to have the desired effect. This all started happening out of the blue. What is of note is that in the CMS, there's only one page view option, namely Draft Site; no Published Site. And the published site is accessible and viewable, replete with any new pages we add in the CMS.

    Mind is very boggled.

  • servalman
    Avatar
    Community Member
    211 Posts

    Re: error saving content need a little help [edited] Link to this post

    Hi

    At least I'm not alone

    The weird thing for me is that it occurs on some pages and not others.

    And I cheked pretty much everything like you did.

    I'm very puzzled + clients getting mad

    hope we will find a way

    T

    1922 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.