Jump to:

23471 Posts in 18941 Topics by 2878 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Anyone using SS with MediaTemple GS present day???

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1577 Views
  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    Hi all,

    I am considering a new host and MT's Grid Service is one of my considerations.

    However upon doing some research from what I found from posts back in 2008 there was a few issues with getting SilverStripe setup on the MT Grid Service. (Matt who used to work at SS got it setup but had to hack some files and I believe had some loading time issues)

    http://www.silverstripe.org/archive/show/107990?start=0

    http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=contentdeliverynetworkissues

    http://open.silverstripe.org/ticket/2121

    http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=staticpublisher

    Just wondering if anyone out there in SS land can update me on what it is like today in the current environment (2009/2010) and recently SS versions (2.3/2.4) getting SS setup on the MT GS today.

    I have asked my a test account to be setup but they aren't willing to do that.

    Any help would be great

  • Harley
    Avatar
    Community Member
    153 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    Yes raptor, very recently infact!

    I binned my previous reseller hosting because they were so unbelievably unreliable and needed something fast. I had not even questioned Media Temple as it seemed to be the perfect solution.

    I successfully migrated my sites (three of which are SS sites) and it all went well. I am using SS 2.3 on the Grid Server package. I have not yet tried SS 2.4 but I imagine it will be no problem if 2.3 runs fine.

    Hope it works out for you, I'm sure you'll be fine

  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    G'day Harley thanks for that. So did you come across the temp caching issue and you had to hack the core SS files like shown in the links above?

  • Harley
    Avatar
    Community Member
    153 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    Hi raptor,

    I have not hacked anything so far, the sites seem to load in fine, no chaching issues that I have noticed.

    However, that may be because traffic between the UK (where I am) and the US may be better (I'm assuming you're from New Zeland or Aus?).

    Its something I will definitely keep an eye on just in case, out of interest could you do me a favor and load this site and let me know if it takes you a particularly long time to load: www.devicestudio.co.uk

    Cheers

  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    No worries Harley your site loaded very quickly. Yep I'm in Aus.

  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    Harley what settings did you have to modify to get your site running on MT?

    I've followed the tut:
    http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=publishing-to-web-server

    But it really doesn't go into details regarding modifying the _config, directory permissions etc that sort of thing.

    All I am getting is

    Internal Server Error

    The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

    ???

    Any help would be great

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5497 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    Have you checked your server logs for the actual error message?

    I think there is a panel in the MT control for viewing apache errors.

  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Re: Anyone using SS with MediaTemple GS present day??? Link to this post

    Hi Will thanks for the response. It all ok I got it sorted with help from the chatroom, I had to go back to a different sort of .htaccess file.

    I had:

    ### SILVERSTRIPE START ###
    <Files *.ss>
    Order deny,allow
    Deny from all
    Allow from 127.0.0.1
    </Files>

    RewriteEngine On
    RewriteBase /mysitename

    RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
    ### SILVERSTRIPE END ###

    and I now have to use

    ### SILVERSTRIPE START ###
    <Files *.ss>
    Order deny,allow
    Deny from all
    Allow from 127.0.0.1
    </Files>

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On

    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif$)|(\.jpg$)|(\.png$)|(\.css$)|(\.js$)

    RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
    </IfModule>
    ### SILVERSTRIPE END ###

    1577 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.