Jump to:

23377 Posts in 18296 Topics by 2867 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Debug modeladmin import

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 1659 Views
  • Mo
    Avatar
    Community Member
    505 Posts

    Debug modeladmin import Link to this post

    Anyone know the best way to do this? I am just getting a "loading" screen staying indefinitely, no erros, nothing :s.

    Cheers,

    Mo

  • Mo
    Avatar
    Community Member
    505 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    Oh yea, using SS 2.4.0.

  • Mo
    Avatar
    Community Member
    505 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    Any ideas on this? I am using and extension of CsvBulkLoader, as explained in the SS Book, but the upload just isn't working?

    Anyone else here actually use this functionality?

  • Mo
    Avatar
    Community Member
    505 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    Ok, I did a bit more research on this, looks like it may have been an issue with 2.4.0, I have now upgraded to 2.4.1 and things seem to be a bit nicer.

    Fingers crossed...

    Mo

  • Mo
    Avatar
    Community Member
    505 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    Ok, 2.4.1 is kind of working, but it seems to be importing dates rather oddly. Nearly 50% of the events have a date of First of January 1970 (unix epoch).

    I cannot for the life of me work out why, as all the dates in the CSV are in the same format.

    Anyone got any ideas? I really wouldn't mind knowing how to debug processes like this. There isn't a lot of info in the silverstripe book.

    Thoughts?

    Mo

  • adiwidjaja
    Avatar
    Community Member
    14 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    Whew, thanks for your post that the non-working import is a 2.4.0-issue. I spent some hours seeing nothing. Did you solve your date issue, maybe I can help you with that... what format does the dates have? I once had an issue that day and month were swapped by the importer (not silverstripe, not even php) and the illegal dates (01/17/2010) were set to 01/01/1970.

    Andy

  • Mo
    Avatar
    Community Member
    505 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    Not really sure what was happening to be honest. In the end, I just told the client to export their dates in the CSV to the default database format (YYYY-MM-DD HH:MM:SS).

    Working fine now, Not really sure what was causing it, but I think it is similar to what you are saying adiwidjaja, id didn't seem to be a SIlverstripe or PHP error. Very odd.

    Mo

  • bunheng
    Avatar
    Community Member
    77 Posts

    Re: Debug modeladmin import Link to this post

    HI,

    Could you please kindly check the attachment file, I thought the custom menus i just installed not working properly, honestly i don't why. While i want to update and change menus it also changes the pages also.

    Please help.

    Attached Files
    1659 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.