Jump to:

23000 Posts in 11854 Topics by 2828 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Multilanguage - Content editor not switching, URL not styled

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 628 Views
  • spankmaster79
    Avatar
    Community Member
    46 Posts

    Multilanguage - Content editor not switching, URL not styled Link to this post

    Hi,

    I have two problems:

    I. Content Editor is not switching back to the original language.

    I've added the code to get my site in multiple languages. It seems to work ok, but in the backend I can not switch back to the original language after translating.

    What I do is:
    1. Got to the page option "Translation"
    2. Create new Translation in "English UK"
    3. Translate all content
    4. Now I use the language dropdown to go back to the original language

    After the site reloads the editor on the right still displays the translated content and on changing I can see in the db that the new language is edited.

    I only get the original text by going to "Translate" and selecting the original language in the "Existing Translations".

    How can I fix the language dropdown???

    II. Editing the URL for a translated page doesn't work correctly

    Here's what I do:
    1. I go the "Metadata" and edit the URL for the english entry.
    2. Go to the frontemd
    3. Using the navigation for the translated page gives me a not styled page
    "Generated with the default ContentController.ss template"

    Why does this happen???

    Help would be greatly appreciated.

    Kind regards
    Spanky

  • dompie
    Avatar
    Community Member
    88 Posts

    Re: Multilanguage - Content editor not switching, URL not styled Link to this post

    Does the Sitetree reload when you change the language with the switcher? If so, only the right side was not updated and you need to select again your page you want to view. Have you tried this?

  • spankmaster79
    Avatar
    Community Member
    46 Posts

    Re: Multilanguage - Content editor not switching, URL not styled Link to this post

    Ah.. thanx.

    Clicking on a tree icon again gives me the correct content on the right side. But this is a little confusion on my opinion.

    The second problem had to do with my template, so you can ignore this.

    628 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.