Jump to:

23550 Posts in 19336 Topics by 2890 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Newbie needs your attention!

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1224 Views
  • BAEM
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Newbie needs your attention! Link to this post

    Hey community,

    at first, my english isn't that perfect, but I hope you guys can understand what I'm trying to explain.

    Let's see how I should start. Well, from the beginning. I've created a website with the SS CMS on MY webspace & database etc.

    After finishing the website, I transferred it (incl. the database) to another webspace & databse.

    Whats working:
    The website is working just fine, everything is clickable or at the place where it should be.

    BUT, I CAN'T dev/build (Internal Server Error 500) and I can't save & publish in the admin interface. I tried to figgure out what the problem is via Firebug, but I'm just a random amateur hobby website programer. It's just to much for me :-|

    I'll attach a file from the Firebug Error log for you to hopefully find any mistakes done by me. (Haven't found any "Save log to.." or something, needed to copy&paste it.)

    Best regards

    BAEM

    Something I've found in the POST http://www.miss-kupferschmidt.com/admin/EditForm from Firebug created:

    (You have to know: silverstripe.mybaem.de was the testing area for the website and www.miss-kupferschmidt.com is the new address & database)

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://silverstripe.mybaem.de/themes/tutorial/css/layout.css?m=1302448819" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://silverstripe.mybaem.de/themes/tutorial/css/typography.css?m=1302430136" />
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://silverstripe.mybaem.de/themes/tutorial/css/form.css?m=1302430135" />

    and

    <base href="http://silverstripe.mybaem.de/" />

    This is the old address of the testing area, not the new one...

    EDIT* After finishing this post, I've received an error log from the _config.php via email.

    Error at sapphire/core/model/MySQLDatabase.php line 525 (http://www.miss-kupferschmidt.com/admin/EditForm)

    Error: Couldn't run query: SELECT "ID" FROM "EditableFormField_Live" WHERE "ID" = 9 Lost connection to MySQL server during query
    At line 525 in /hp/bw/aa/pw/www/sapphire/core/model/MySQLDatabase.php

    user_error(Couldn't run query: SELECT "ID" FROM "EditableFormField_Live" WHERE "ID" = 9 Lost connection to MySQL server during query,256) line 525 of MySQLDatabase.php MySQLDatabase->databaseError(Couldn't run query: SELECT "ID" FROM "EditableFormField_Live" WHERE "ID" = 9 | Lost connection to MySQL server during query,256) line 123 of MySQLDatabase.php MySQLDatabase->query(SELECT "ID" FROM "EditableFormField_Live" WHERE "ID" = 9) line 565 of Database.php SS_Database->manipulate(Array) line 174 of DB.php DB::manipulate(Array) line 1048 of DataObject.php DataObject->write() line 551 of Versioned.php Versioned->publish(Stage,Live,) call_user_func_array(Array,Array) line 693 of Object.php Object->__call(publish,Array) EditableEmailField->publish(Stage,Live,) line 91 of EditableFormField.php EditableFormField->doPublish(Stage,Live) line 134 of UserDefinedForm.php UserDefinedForm->doPublish() line 776 of LeftAndMain.php LeftAndMain->save(Array,Form,SS_HTTPRequest) line 329 of Form.php Form->httpSubmission(SS_HTTPRequest) line 143 of RequestHandler.php RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest) line 161 of RequestHandler.php RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest) line 147 of Controller.php Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest) line 282 of Director.php Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session) line 125 of Director.php Director::direct(/admin/EditForm) line 127 of main.php


       

    Attached Files
  • martimiz
    Avatar
    Forum Moderator
    1091 Posts

    Re: Newbie needs your attention! Link to this post

    Hi,

    The css still pointing to your old site could be some sort of browser caching thing? Try restarting your browser, then login to the new site's admin section again

    The 'Lost connection to MySQL server during query' might be a bit of a worry - it means the cms couldn't save your page or get data for it because the connection to the database server was lost (several times). This could mean that your hosting situation is not perfect for SilverStripe (maybe not enough resources, too many people sharing the server) and/or the database server was just very busy at the time.

  • BAEM
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Re: Newbie needs your attention! Link to this post

    Hey,

    thank you for your answer. The css is working just fine after deleting all my old cookies. And, how you said, it seems to be a server problem/lag. Today I can save everything just like before.

    Thank you very much for your time, you helped me a lot!

    Best regards

    BAEM

    Edit:

    It seems like I still can't to dev/build. Theres still a server error. Any idea how to find out WHAT is causing this error?
    (File attached shows the website right after dev/build with the server error page)

    Attached Files
    1224 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.