Jump to:

23023 Posts in 11882 Topics by 2830 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » [SOLVED] Root.Content.Photos tab 'forgets' contents after Search for new Files

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 375 Views
  • esakrielaart
    Avatar
    Community Member
    53 Posts

    [SOLVED] Root.Content.Photos tab 'forgets' contents after Search for new Files Link to this post

    Hello,

    a very strange problem occured to me this morning. I have a simple site, which is extended in the CMS with a tab called 'Photos'. Here I can select new photo's that should be connected to the current page (the template will load them at a specific point).
    Now this all works fine, untill you go to the 'Files & Photos' main tab and click 'Search for new files'.
    When doing that and then returning to the page where I just added the photos, none of them is shown in the selectionform (both selected and non-selected). In the database, the table connecting files with pages is just as before, just fine.

    Is this a known issue, with a solution? Any help would be highly appreceated.

    Friendly regards,
    Maurice

  • esakrielaart
    Avatar
    Community Member
    53 Posts

    Re: [SOLVED] Root.Content.Photos tab 'forgets' contents after Search for new Files Link to this post

    Update:

    I notice that after uploading a new photo using the photo's tab I created for the Page, two lines appear in the File table inside mySQL database. One containing all file info, the other more some kind of reference with filenames like new-articlephoto. The last one gets (of course) deleted when searching new files. So the problem would be solved if the button 'Search for new files' would not delete non-excisting files. Question: how to?

    Thanks!
    Maurice

  • esakrielaart
    Avatar
    Community Member
    53 Posts

    Re: [SOLVED] Root.Content.Photos tab 'forgets' contents after Search for new Files Link to this post

    Solved, I had to change the extension of a class to DataObject instead of Image. This solved the problem.

    375 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.