Jump to:

23379 Posts in 18298 Topics by 2867 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Media (Image) Upload Problem

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 1379 Views
  • feejin
    Avatar
    Community Member
    22 Posts

    Media (Image) Upload Problem Link to this post

    Using a standard install of v3.0.2, when I upload an image into an RTE through the "media" icon it then proceeds to list EVERY image that I've uploaded since the last flush.

    Clicking Insert proceeds to insert all the images, which is obviously not what I want, so I have to remove all items other than the one I uploaded.

    Also, the alignment options are only available for the first image listed, which is never the most recently uploaded file as they display in chronological order. Which means after removing all of the unwanted images and inserting the correct one, I have to adjust the alignment by revisiting the media tab.

    This happens even if I'm uploading the images to a different page.

    Bug or feature? Any word on a planned fix / tidy?

  • martimiz
    Avatar
    Forum Moderator
    1068 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    Hi feejin,

    I ran into that same problem, and was wondering if this is by design for some reason , a bug or some caching issue? At least it doesn't try to upload those files again

    Did you spot an existing ticket for this behaviour?

  • haantje72
    Avatar
    Community Member
    69 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    I ran into the same problem to. Mostly its not a problem, but sometimes annoying.

  • feejin
    Avatar
    Community Member
    22 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    One of the SilverStripe devs replied to me on Twitter, it's a known bug with an open ticket:
    http://open.silverstripe.org/ticket/7545

    It's been on critical priority since RC1 so hopefully will be done for 3.0.3.

    For me, it's annoying. But not sure how I'm going to explain it to clients who maintain their own pages.

  • Sam
    Avatar
    Administrator
    679 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    Yeah - we're going to push to get this one resolved in 3.0.3.

  • Van
    Avatar
    Administrator
    25 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    G'day Team,

    Thanks for raising these issues. Sometimes it's not easy to tell what people are most interested in seeing fixed and we appreciate that you've all been open about it.

    NOW...although the date has not yet been set for the 3.0.3 milestone, after talking to Sam, it's been moved into the milestone and will hopefully be assigned soon.

    So. Anyone feel like having a crack at it? ;)

  • feejin
    Avatar
    Community Member
    22 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    Good news, thanks chaps! We tend to hand sites over to clients to maintain so bugs they're going to notice are the ones I like to see fixed

  • BenWu
    Avatar
    Community Member
    87 Posts

    Re: Media (Image) Upload Problem Link to this post

    it looks like we still have this problem in 3.0.3. has it been fixed?

    1379 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.