Jump to:

23480 Posts in 18951 Topics by 2878 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » White Screen and GridFieldBulkEditingTools

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 634 Views
  • fischli
    Avatar
    Community Member
    7 Posts

    White Screen and GridFieldBulkEditingTools Link to this post

    I have successfully installed SS3.0.5, are able to create Pages and Users can login. BUT I can't build. Only white screen appears. I have set SS3 in dev-Mode and the error log shows no error while building.
    I've successfully installed some modules too, but witch GridFieldBulkEditingTools I had no luck: The error log shows "PHP Fatal error: Class 'GridFieldBulkEditingTools' not found in ..." so the build was'n successful. But because other modules do WORK it must a problem of the module/installation.
    On the other hand - it would be great to SEE what happens after a build process. ;-)
    Any hints?
    - Director::set_environment_type("dev"); (done)
    - .htaccess contains   "php_value display_errors On" and "error_reporting(E_ALL);"

  • SnowBoarder82
    Avatar
    Community Member
    52 Posts

    Re: White Screen and GridFieldBulkEditingTools Link to this post

    Hi fischli,

    I am having the same error with a gallery module which uses the GridFieldBulkEditingTools module. Did you ever come to a solution with this?

    Thanks,

  • SnowBoarder82
    Avatar
    Community Member
    52 Posts

    Re: White Screen and GridFieldBulkEditingTools Link to this post

    Hi fischli and anyone else experiencing the same problem.

    The reason for the error is that the latest build of the GridFieldBulkEditing tools module does not contain the file GridFieldBulkEditingTools.php and is therefore missing the class "GridFieldBulkEditingTools" see - https://github.com/colymba/GridFieldBulkEditingTools

    The quick fix from Colymba (the author of the module) is to simply remove the line of code referencing the missing class. For the most basic use, everything should still work as expected.

    634 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.