Jump to:

23490 Posts in 18996 Topics by 2878 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » No table created after successfull dev/build

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 724 Views
  • swaiba
    Avatar
    Forum Moderator
    1792 Posts

    Re: No table created after successfull dev/build Link to this post

    hmmmm

    it all looks ok (at quick glance) you could check that the class name is in the enum for Page in the DB - but I agree this is strange

    sorry I cannot be more help - maybe other can see it

  • streetspirit
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: No table created after successfull dev/build Link to this post

    Yes, again very strange, thanks a lot for your help in laying out the problem here.

  • streetspirit
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: No table created after successfull dev/build Link to this post

    You've mentioned 'check that the class name is in the enum for Page in the DB' but i didn't get it.
    Where should i look for the enum value in the database, NGSiteNamePage has no table as it has no fields, it just extends the NGSiteNameCore but the Core has only 2 fields, ID and ExtraJavaScript.

    Sorry, i'm very new to SilverStripe, missing something here, can you help me understand this?

  • swaiba
    Avatar
    Forum Moderator
    1792 Posts

    Re: No table created after successfull dev/build Link to this post

    the database will hold a value for the enum of classname - please see attached braowing the db with http://www.heidisql.com/ focusing on teh sitetree table

    Attached Files
  • streetspirit
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: No table created after successfull dev/build Link to this post

    I managed to solve the problem.

    Since Silverstripe uses /tmp folder of the server for it's cache i checked there and found NGSiteNameMobilePage temp file and manually deleted it.
    Everything works as expected now, hope this helps someone in the future.

    Many thanks to Swaiba for his help to eliminate all the other potential causes of this particular case.

    724 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.