Jump to:

22976 Posts in 11702 Topics by 2826 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Problem with tutorial 1 using WAMP

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 983 Views
  • mweichert
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Problem with tutorial 1 using WAMP Link to this post

    Hello,

    I rarely use Windows, but I'm stuck at my mother's right now because of the weather. I thought I'd make use of my time and learn more about Silverstripe.

    I'm having fun so far, but just thought I'd paste a problem I encountered with the tutorial. This could be related to WAMP-only, I'm not sure.

    Instead of being able to use:

    <div id="Banner">
    <img src="tutorial/images/welcome.png" alt="Homepage image" >
    </div>

    I had to use:

    <div id="Banner">
    <img src="themes/tutorial/images/welcome.png" alt="Homepage image" >
    </div>

    I've encountered no other problems. I'm assuming this is a rewrite rule that's failing?

    Thanks for your help,
    Mike

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5462 Posts

    Re: Problem with tutorial 1 using WAMP Link to this post

    Sorry looks like I missed that. We changed the paths in ss 2.3 so we had to go through all the tutorials and change them. I'll fix it now

  • emotimo
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: Problem with tutorial 1 using WAMP Link to this post

    I just encountered the same problem but couldn't find this post until I'd figured out the solution and got a search string that worked! It looks as though the tutorial (http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=tutorial:1-building-a-basic-site&s=welcome%20png#using_a_subtemplate) hasn't been updated. (as of 4 August 2009)

    You need to update the block
    ____________
    themes/tutorial/templates/Layout/HomePage.ss

    <div id="Banner">
    <img src="tutorial/images/welcome.png" alt="Homepage image" />
    </div>
    <div id="Content" class="typography">
    $Content
    </div>

    We can then delete themes/tutorial/templates/HomePage.ss, as it is no longer needed. Replace the code we just copied out of themes/tutorial/templates/Page.ss with $Layout, so it looks like this:
    _____________

    To include "themes/" in the image source path.

    I'm using MAMP with a local install on a MacBook Pro. Great product I'm looking at updating my site.

    M
    Wellington NZ

    983 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.