Jump to:

23459 Posts in 18906 Topics by 2877 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Log in question: elementary

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 1520 Views
  • hank
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Log in question: elementary Link to this post

    Hello

    This is an elementary question, I'm sure. A couple of weeks ago I downloaded Silver Stripe and began building a site. Everything was fine; I could work in the CMS no problem. Today, when I tried to get into the CMS I was faced with a log-in request, asking for my email and password. Uh, it's on my computer, but I cannot get in. I do not recall ever being asked for those details. What do I do?

    Hank

  • ajshort
    Avatar
    Community Member
    244 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

    You can set these during the install process - however, since you can't remember seeing the setting you probably just left it as the default admin/password - try logging in with those details.

  • hank
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

    Hmmm . . . you are right. I did miss that step. Tried the admin/password details, but to no avail.

  • hank
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

    Would it help to try a flush?

  • hank
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

    Now localhost:8888 will not work either. I get a page loading error. Can anyone help me on this?

  • Ben Gribaudo
    Avatar
    Community Member
    181 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

  • hank
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

    Thanks Ben. I think it will / could help, but I cannot even get localhost:8888 to work so as to get to the point where I could test email / password. Betraying my ignorance, I know.

  • hank
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: Log in question: elementary Link to this post

    Duh. MAMP was not open. So then in which _config.php do I add this line: Security::setDefaultAdmin(’admin’,’password’), the cms or Sapphire? Sorry, a bit of hand-holding still required.

    1520 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.