Jump to:

23486 Posts in 18995 Topics by 2878 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Admin Panel not Loading

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 4318 Views
  • tonisch
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Admin Panel not Loading Link to this post

    Hi toghether!

    I have a big problem: after a day working normal in the admin panel, today its not loading any more. I testet it with Safari, Firefox, IE 7 + 8, and it doesn't load. I just get the image: loading... Welcome to Silverstripe and thats it.
    My Firebug Console says:

    Class ss.i18n not defineden_US.js...229296748 (Linie 2)
    Class ss.i18n not defineden_US.js...231098970 (Linie 2)
    Class is not defined
    [Break on this error] FieldEditor = Class.create();
    FieldEdi...229303404 (Linie 1)
    Class is not defined
    [Break on this error] ToolbarForm = Class.create();
    tiny_mce...237164362 (Linie 1)
    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (Linie 512)
    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (Linie 790)
    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (Linie 723)
    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (Linie 740)

    You can test it yourself on www.tonisch.de/admin. The user ist »test@test.de«, passw: »thomas«.

    Thanx in advance!

  • banal
    Avatar
    Community Member
    901 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    Yup, there are some required javascript files that aren't loaded (as you can see in the "net" tab of firebug).
    assets/base.js
    assets/leftandmain.js
    assets/cmsmain.js
    I get a 403 (permission denied) error on these assets. I guess you should have a look at the folder permissions and set them at least to readable (chmod 0644)

    Edit hmm. why are these placed in /assets/ ? There's something wrong i guess. What does your .htaccess look like?

  • tonisch
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    Hej!

    I made some changes bevor i read your comment - so I could not recognize what you wrote. I started to load the /jsparty again to the site. Now the Problem is solved, but I think it will be there again by tomorrow.
    Thanks for the advice with the firebug:net feature. I almost forgot having this feature already implemented in firebug.
    I will keep your comment in mind and report to you tomorrow if the problem stays on...

    Thanx!

  • tonisch
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    So, the error is back on.
    My /.htaccess file is:

    ### SILVERSTRIPE START ###
    <Files *.ss>
    Order deny,allow
    Deny from all
    Allow from 127.0.0.1
    </Files>

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /

    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)$

    RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
    </IfModule>
    ### SILVERSTRIPE END ###

    and, the asstes folder got the permission: 0750
    and, giving the *.js in the assets-folder the permission: 0640 its displaying just something, like the sitetree. but not more...

  • tonisch
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    I dont get it.
    I've uploaded the .htaccess file of the installation package and now it works. but I tried this already yesterday and nothing happend...
    Its really weird....

  • tonisch
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    Problem solved!

    setting the right permissions in the asset-folder for the files: base.js, cmsmain.js and leftmain.js I get access to the admin panel.
    But could someone tell me, why these files are in this directory??

  • sonicparke
    Avatar
    74 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    I'm having this same problem but it's still not resolved yet. What are the correct permissions for the 3 js files? I've got them all at 755 right now, re-uploaded jsparty & still not working.

  • tonisch
    Avatar
    Community Member
    15 Posts

    Re: Admin Panel not Loading Link to this post

    Hi!

    I gave them all 640. And the »assets« Folder got 750. But my Webserver need some special treatment with the file-rights.
    Firebug for Firefox helped me debugging the Permission - Errors.

    Good luck!

    4318 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.