Jump to:

23355 Posts in 17734 Topics by 2862 members

General Questions

SilverStripe Forums » General Questions » Security Admin Login Error and Timeout

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1616 Views
  • silverseba
    Avatar
    Community Member
    26 Posts

    Security Admin Login Error and Timeout Link to this post

    I updated my running SS 2.3.1 website to 2.3.3.
    The update works fine - everything running as expected.

    But: I have serious problems with the login to the CMS.
    I can only login as a user with admin rights (ADMIN).
    Every other user with different rights (e.g. CMS_ACCESS_CMSMain) gets a timeout when trying to log in.

    As soon as I give a usergroup the permission ADMIN, the login works.

    The problem: I don´t get any error messages. The server just times out while loading the CMS (or rather whil hanging in a loop of a login function).

    Does anyone know how I can overcome this problem? Or any advices how I can debug the login process, to see where exactly the login fails?

  • dalesaurus
    Avatar
    Community Member
    283 Posts

    Re: Security Admin Login Error and Timeout Link to this post

    You won't see any errors in prod, you will probably have to test it in Dev mode to see what errors are being thrown around. You can't do it with the ?isDev=1 switch because that requires and ADMIN user to be logged in, and that won't make it possible for you to test your case above.

    If turning your site to Dev isn't possible you might have to copy your site somewhere else and do that.

  • silverseba
    Avatar
    Community Member
    26 Posts

    Re: Security Admin Login Error and Timeout Link to this post

    Thanks for your hint, but the site is already in dev mode and PHP error reporting (including warnings, etc.) is also enabled.
    But: No errors are thrown. Just a timeout. Seems like the site is stuck at some part of the code that is reqiured for login... But Only when trying to login without admin rights.

    1616 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.