Jump to:

4952 Posts in 14081 Topics by 1491 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » After install moving SS from root to a subfolder ?

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 2087 Views
  • teejay
    Avatar
    Community Member
    63 Posts

    After install moving SS from root to a subfolder ? Link to this post

    Hello, I tried this morning to move my local SS installation to a pseudo staging env on a live server. I installed ss for a root installation. Now I need to move it in a sub folder to simulate a staging site. I cant create a subdomain because the hoster doesnt want to offer this service without charging me 350 dollars (retarded!). So my ideas was, why not moving it in sub folder under the root -> like domain.com/staging/

    What I have done is I changed the htaccess

    RewriteBase /staging/

    then I changed the mysite/_config.php

    Director::setBaseURL("http://domain.com.au/staging/");

    that should do the trick and works so far for the normal website perfect. But when i want to access the admin the login form wont direct me to the cms. It ends up again and again on the login page without any error or validation error. Does anyone has an idea what I need to do to get the cms working ?

    THX in advance Thomas

    edit:

    dont put setBaseURL in the _config, just change the htaccess and it works like charm (Fixed)

  • Sean
    Avatar
    Forum Moderator
    921 Posts

    Re: After install moving SS from root to a subfolder ? Link to this post

    Good to see you got it sorted!

    Sean

    2087 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.