Jump to:

4873 Posts in 7171 Topics by 1471 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Admin Panel - no access after first install access

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 3618 Views
  • AShR
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    Yesterday I downloaded and installed the latest version of Silverstripe. The install went fine and I was given access to the Admin panel. I added some pages here and there and got things working fine. Today, I come back to login and add some more content and the Admin page just hangs at the loading splash screen.

    I've checked through the forum and see that a few others have had this problem too, but there doesn't seem to be a definitive fix, not one that seems to work for fixing my problem. Can anyone help?

    I've added the firebug data below.

    FIREBUG:
    Class ss.i18n not defined
    en_US.js?m=1275442804()en_US....5442804 (line 2)
    [Break on this error] if(typeof(console) != 'undefined') console.error('Class ss.i18n not defined');\n
    en_US....5442804 (line 2)

    Class ss.i18n not defined
    en_US.js?m=1275442538()en_US....5442538 (line 2)
    [Break on this error] if(typeof(console) != 'undefined') console.error('Class ss.i18n not defined');\n
    en_US....5442538 (line 2)

    jQuery is not defined
    [Break on this error] })(jQuery);
    Silver...5442809 (line 35)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register(siteTreeAccessHandler('CanViewType', 'ViewerGroups'));
    Sitetr...5442552 (line 18)

    Class is not defined
    [Break on this error] ToolbarForm = Class.create();
    tiny_m...5442812 (line 1)

    jQuery is not defined
    [Break on this error] })(jQuery);
    jquery...5443036 (line 665)

    jQuery is not defined
    [Break on this error] })(jQuery);
    HtmlEd...5442800 (line 81)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.addLoader(hideLoading);
    admin (line 559)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (line 693)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (line 749)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (line 805)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({
    admin (line 822)

    Behaviour is not defined
    [Break on this error] Behaviour.register({

  • tomtrentham
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    I had exactly the same error messages. The solution was to remove the web.config file in the root folder of the SS install.

    This might not work for you because it sounds like you were installing from scratch. I was installing v2.4.0 over v2.3.6 and copied the web.config file over which I should not have done!

  • delboy
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    Hello

    I ran into the same issue as well. This was caused by the admin not loading up the correct javascript files and then failing.

    It was caused by me not setting up the correct read write permissions for the assets. Once i had assigned the owner to apache with write permissions I was able to log in.

    From you dump of the firebug problems, i would say that would be you problem as well.

  • Blake_NiteoDesign
    Avatar
    Community Member
    17 Posts

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    I have the exact same issue. I will be attempting these fixes as soon as my ftp client's queue's freed up. I'll post my findings.

    Stay Tuned...

  • Blake_NiteoDesign
    Avatar
    Community Member
    17 Posts

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    So, I first deleted the web.config that shouldn't be there (apache), but that didn't remedy the issue.

    I then went ahead and changed the CHMOD of the assets folder (which is stupidly changed earlier) from 744 to 755 (add execute to group and public).

    DING! Success. Way to go delboy!

  • webants
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    hm same problem here,, installed fine, could use /admin straight away..

    next day the admin area doesnt load properly, keeps loading.. in IE it gives the following error..

    I checked permissions etc.. still no avail.. even did a reinstal. .same problem.. anyone??

    faults in ie (dutch, but i think most people will recognize ..)

    Gebruikersagent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; InfoPath.2; .NET CLR 3.5.30729; OfficeLiveConnector.1.4; .NET CLR 3.0.30729; OfficeLivePatch.1.3)
    Tijdstempel: Sat, 7 Aug 2010 09:24:19 UTC

    Bericht: 'jQuery' is niet gedefinieerd
    Regel: 6
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/sapphire/javascript/SilverStripeNavigator.js?m=1281092716

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 18
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/cms/javascript/SitetreeAccess.js?m=1281172609

    Bericht: 'Class' is niet gedefinieerd
    Regel: 1
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/sapphire/javascript/tiny_mce_improvements.js?m=1281092717

    Bericht: 'jQuery' is niet gedefinieerd
    Regel: 11
    Teken: 2
    Code: 0
    URI: http://www.##/sapphire/thirdparty/jquery-form/jquery.form.js?m=1281092790

    Bericht: 'jQuery' is niet gedefinieerd
    Regel: 9
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/sapphire/javascript/HtmlEditorField.js?m=1281092714

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 549
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/admin

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 644
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/admin

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 700
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/admin

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 756
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/admin

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 773
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/admin

    Bericht: 'Behaviour' is niet gedefinieerd
    Regel: 835
    Teken: 1
    Code: 0
    URI: http://www.##/admin

  • goodju
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    check the permissions for /assets/_combinedfiles

    give it 755 and if you aren't allowed to change the permissions (eg owner is apache), delete it and create a new one. same name -> 755 permission code

    had the same problem. changing the permissions for _combinedfiles solved it!

  • catdenmark
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: Admin Panel - no access after first install access Link to this post

    Thanks goodju,

    It fixes the problem for me!!!!

    3618 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.