Jump to:

4885 Posts in 7139 Topics by 1472 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Zend issue when try to access Admin panel after Installation

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 2873 Views
  • BridC
    Avatar
    Community Member
    6 Posts

    Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    Hi everyone,

    I've just managed to install Silverstripe on with my hosting company. However when I try to access the admin panel. I get the following:

    Warning: require_once(Zend/Log.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /****/public_html/sapphire/dev/Log.php on line 2

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Zend/Log.php' (include_path='./***/public_html/sapphire:/***/public_html/sapphire/parsers:/***/public_html/sapphire/thirdparty:/usr/local/lib/php') in /home/massmaor/domains/***/public_html/sapphire/dev/Log.php on line 2

    I've had a look through the existing posts and they say i need to add in php_admin_value. I can't figure out what file I need to change. Do I edit the _config.php file or the .htaccess file.

    Any help would be appreciated just starting using Silverstripe and finding this a little confusing. Thanks in advance.

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5462 Posts
  • BridC
    Avatar
    Community Member
    6 Posts

    Re: Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    Hi Willr,

    thanks for getting back to me, I had read through the posts you mentioned and still got confused.

    Do I need to set the include_path inside the .htaccess file or inside the sapphire/_config.php.

    Thanks.

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5462 Posts

    Re: Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    You can set it in either. I think .htaccess would be better than the _config file but both should work.

  • BridC
    Avatar
    Community Member
    6 Posts

    Re: Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    Hi Willr,

    I've put it in the sapphire/_config.php, as I couldn't get access to edit the .htaccess file on my hosting site.

    I don't think I have the correct syntax though.

    php_value include_path = “.:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/thirdparty:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/parsers/";

    This is the original error msg i was getting:

    Warning: require_once(Zend/Log.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/dev/Log.php on line 2

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Zend/Log.php' (include_path='.:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/parsers:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/thirdparty:/usr/local/lib/php') in /home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/dev/Log.php on line 2

  • BridC
    Avatar
    Community Member
    6 Posts

    Re: Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    php_value include_path = .:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/parsers:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/thirdparty/Zend/Log.php;

    I just also tried the above aswell and still getting errors.

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5462 Posts

    Re: Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    Try

    ini_set("include_path", ".:../:./home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/thirdparty:/home/massmaor/domains/mass.maori.nz/public_html/sapphire/parsers");

    at the top of your _config file (after the <?php). Some hosts also disable ini_set, php_value so check with your hosting provider that AllowOverride is set to something that allows you to edit it 'Options' or 'All'.

    See http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?t=549437 for some more info.

  • BridC
    Avatar
    Community Member
    6 Posts

    Re: Zend issue when try to access Admin panel after Installation Link to this post

    Hi Willr,

    i tried that and still getting an error. Thanks for your help I really appreciate it. I'll check with the hosting provider ion the morning about the ini_set, php_value

    2873 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.