Jump to:

4949 Posts in 13939 Topics by 1489 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » endless install issue

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 787 Views
  • ScottMac2009
    Avatar
    Community Member
    5 Posts

    endless install issue Link to this post

    After uninstalling and re-installing SS countless times I continue to get the same error while going through the install process.

    [Warning] mb_ereg_replace() [function.mb-ereg-replace]: mbregex compile err: unmatched close parenthesis

    Source

    572       // i18n _t(...) - with entity only (no dots in namespace),
    573       // meaning the current template filename will be added as a namespace.
    574       // This applies only to "root" templates, not includes which should always have their namespace set already.
    575       // See getTemplateContent() for more information.
    576       $content = ereg_replace('<' . '% +_t\((\'([^\.\']*)\'|"([^\."]*)")(([^)]|\)[^ ]|\) +[^% ])*)\) +%' . '>', '<?= _t(\''. $path[1] . '.\\2\\3\'\\4) ?>', $content);
    577       // i18n _t(...)
    578       $content = ereg_replace('<' . '% +_t\((\'([^\']*)\'|"([^"]*)")(([^)]|\)[^ ]|\) +[^% ])*)\) +%' . '>', '<?= _t(\'\\2\\3\'\\4) ?>', $content);
    579
    580       // i18n sprintf(_t(...),$argument) with entity only (no dots in namespace), meaning the current template filename will be added as a namespace
    581       $content = ereg_replace('<' . '% +sprintf\(_t\((\'([^\.\']*)\'|"([^\."]*)")(([^)]|\)[^ ]|\) +[^% ])*)\),\<\?= +([^\?]*) +\?\>) +%' . '>', '<?= sprintf(_t(\''. $path[1] . '.\\2\\3\'\\4),\\6) ?>', $content);
    582       // i18n sprintf(_t(...),$argument)
    583       $content = ereg_replace('<' . '% +sprintf\(_t\((\'([^\']*)\'|"([^"]*)")(([^)]|\)[^ ]|\) +[^% ])*)\),\<\?= +([^\?]*) +\?\>) +%' . '>', '<?= sprintf(_t(\'\\2\\3\'\\4),\\6) ?>', $content);
    584
    585       // </base> isnt valid html? !?
    586       $content = ereg_replace('<' . '% +base_tag +%' . '>', '<?= SSViewer::get_base_tag($val); ?>', $content);
    587
    Trace

    mb_ereg_replace(<% +sprintf\(_t\(('([^\.']*)'|"([^\."]*)")(([^)]|\)[^ ]|\) +[^% ])*)\),\<\?= +([^\?]*) +\?\>) +%>,<?= sprintf(_t('Page.ss.\2\3'\4),\6) ?>,<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <% base_tag %> <title><? if($item->hasValue("MetaTitle")) { ?><?= $item->XML_val("MetaTitle",null,true) ?><? } else { ?><?= $item->XML_val("Title",null,true) ?><? } ?> &raquo; <?= $item->obj("SiteConfig",null,true)->XML_val("Title",null,true) ?></title> <?= $item->XML_val("MetaTags",array("false"),true) ?> <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" /> <% require themedCSS(layout) %> <% require themedCSS(typography) %> <% require themedCSS(form) %> <!--[if IE 6]> <style type="text/css"> @import url(themes/blackcandy/css/ie6.css); </style> <![endif]--> </head> <body> <div id="BgContainer"> <div id="Container"> <div id="Header"> <?= $item->XML_val("SearchForm",null,true) ?> <h1><?= $item->obj("SiteConfig",null,true)->XML_val("Title",null,true) ?></h1> <p><?= $item->obj("SiteConfig",null,true)->XML_val("Tagline",null,true) ?></p> </div> <div id="Navigation"> <ul> <? array_push($itemStack, $item); if($loop = $item->obj("Menu", array("1"))) foreach($loop as $key => $item) { ?>    <li><a href="<?= $item->XML_val("Link",null,true) ?>" title="Go to the <?= $item->obj("Title",null,true)->XML_val("XML",null,true) ?> page" class="<?= $item->XML_val("LinkingMode",null,true) ?>"><span><?= $item->obj("MenuTitle",null,true)->XML_val("XML",null,true) ?></span></a></li> <? } $item = array_pop($itemStack); ?> </ul> </div> <div class="clear"><!-- --></div> <div id="Layout"> <?= $item->XML_val("Layout",null,true) ?> </div> <div class="clear"><!-- --></div> </div> <div id="Footer"> <div class="footerTop"> <!-- --> </div> <p>Copyright &copy; 2007-2008 | Powered by <a href="http://www.silverstripe.org" title="This site runs on the SilverStripe CMS">SilverStripe Open Source CMS</a></p> </div> </div> </body> </html>)
    Line 581 of SSViewer.php
    SSViewer::parseTemplateContent(<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <% base_tag %> <title><% if MetaTitle %>$MetaTitle<% else %>$Title<% end_if %> &raquo; $SiteConfig.Title</title> $MetaTags(false) <link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" /> <% require themedCSS(layout) %> <% require themedCSS(typography) %> <% require themedCSS(form) %> <!--[if IE 6]> <style type="text/css"> @import url(themes/blackcandy/css/ie6.css); </style> <![endif]--> </head> <body> <div id="BgContainer"> <div id="Container"> <div id="Header"> $SearchForm <h1>$SiteConfig.Title</h1> <p>$SiteConfig.Tagline</p> </div> <div id="Navigation"> <% include Navigation %> </div> <div class="clear"><!-- --></div> <div id="Layout"> $Layout </div> <div class="clear"><!-- --></div> </div> <div id="Footer"> <% include Footer %> </div> </div> </body> </html>,/var/www/vhosts/thinkpack.co.nz/httpdocs/silverstripe-v2.4.1/themes/blackcandy/templates/Page.ss)
    Line 385 of SSViewer.php
    SSViewer->process(ViewableData_Customised)
    Line 197 of Controller.php
    Controller->handleAction(SS_HTTPRequest)
    Line 137 of RequestHandler.php
    RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest)
    Line 147 of Controller.php
    Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest)
    Line 199 of ContentController.php
    ContentController->handleRequest(SS_HTTPRequest)
    Line 67 of ModelAsController.php
    ModelAsController->handleRequest(SS_HTTPRequest)
    Line 281 of Director.php
    Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session)
    Line 124 of Director.php
    Director::direct(home/successfullyinstalled)
    Line 127 of main.php
    require_once(/var/www/vhosts/thinkpack.co.nz/httpdocs/silverstripe-v2.4.1/sapphire/main.php)
    Line 63 of index.php

    Any help would be appreciated

    Cheers

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5482 Posts

    Re: endless install issue Link to this post

    See this thread for a discussion about it - http://www.silverstripe.org/hosting-requirements/show/257561 the 2nd page has a couple fixes.

  • ScottMac2009
    Avatar
    Community Member
    5 Posts

    Re: endless install issue Link to this post

    HI there

    Thanks for that it did the trick!

    Is this something that will be fixed or will i have to append changes every time i install SS?

    Thanks

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5482 Posts

    Re: endless install issue Link to this post

    Depends on what solution you used. If you made the change in your php.ini file then its server wide, you won't have to do it again. If you did any of the hacks to the core or added a line to your _config.php file then yes you will have to do it for every site.

    787 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.