Jump to:

4952 Posts in 14257 Topics by 1491 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » [Solved] Login is missing form.

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1892 Views
  • w1nk5
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    [Solved] Login is missing form. Link to this post

    I have implemented SilverStripe as a CMS over the last couple of days for a client. During this time, I had never logged out of the CMS.
    Now after logging out and trying to log back in it takes me to a login screen that says:

    Please choose an authentication method and enter your credentials to access the CMS.

    But there is no form for me to enter a username and password.

    Whats going on?

  • swaiba
    Avatar
    Forum Moderator
    1784 Posts

    Re: [Solved] Login is missing form. Link to this post

    Have you tried going to...

    www.yoursite.com/Security/login

    ?

  • w1nk5
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: [Solved] Login is missing form. Link to this post

    Yes, when I goto http://localhost/mysite/index.php/Security/login

    It returns a screen that says Login.

    But there is no form to enter my credentials.

  • sonet
    Avatar
    Community Member
    33 Posts

    Re: [Solved] Login is missing form. Link to this post

    Probably you have removed from your page template the $Form variable, which is required to render forms.

  • w1nk5
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: [Solved] Login is missing form. Link to this post

    hahaha good call... I may have removed it during other troubleshooting, I will check when I get back to my workstation.

    So simple... always is... thanks

    1892 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.