Jump to:

4873 Posts in 7242 Topics by 1471 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Trying to install / setup SS3 alpha, need some help

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 689 Views
  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Trying to install / setup SS3 alpha, need some help Link to this post

    Hi all,
    I'm interested in having a look at SS3 alpha prebuild.

    I see there is two files.

    CMS 3.0.0-alpha1 and Framework 3.0.0 alpha1

    I've extracted and have manged to install a site from
    http://localhost/SilverStripe-framework-v3.0.0-alpha1/

    but when I go to that page it now says.

    Your site is now set up. Start adding controllers to mysite to get started.

    I'm not sure what I do now.
    Is there some instructions somewhere?

    Any help would be great

    PS I'm on WAMP

  • irisseven
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Trying to install / setup SS3 alpha, need some help Link to this post

    I'm assuming they're still working on some of the documentation for SS Framework.
    There is also a wiki I believe which may serve as a good starting point.

  • Invader_Zim
    Avatar
    Community Member
    141 Posts

    Re: Trying to install / setup SS3 alpha, need some help Link to this post

    Hi tf22raptor,

    this is how I did a quick test installation on my LAMP:

    - Downloaded both files (Framework 3.0.0 alpha1 & CMS 3.0.0-alpha1)
    - Unpacked Framework 3.0.0-alpha1 to a new folder on the server (ss3-test)
    - Browsed to //localhost/ss3-test and followed installation instructions
    ("Your site is now set up. Start adding controllers to mysite to get started" message appeared)
    - Copied the cms folder from CMS 3.0.0-alpha1 into my ss3-test folder
    - Browsed to //localhost/ss3-test/dev/build and rebuilt the database

    Everything is nice and running... ^^ hope this helps,

    Cheers

  • TF-35Lightning
    Avatar
    Community Member
    137 Posts

    Re: Trying to install / setup SS3 alpha, need some help Link to this post

    thanks guys yeah I worked it out.

    I had to install the framework first, I then went back to my CMS install and it then didn't give me any errors anymore and I could install.

    Cheers

    689 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.