Jump to:

4952 Posts in 14256 Topics by 1491 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » installing silverstripe 3.0 error

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2 3 4
Go to End
Author Topic: 8365 Views
  • bod
    Avatar
    Community Member
    72 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Same as Liam,

    OS X 10.8.2 using both UnArchiver and Archive Utility...
    Dev Environment: Mamp Pro.

  • steve_nyhof
    Avatar
    Community Member
    224 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Downloaded and unzipped on Windows 7 Home Premium
    Service Pack 1
    Uploaded with Filezilla to cPanel / Linux

  • Sean
    Avatar
    Forum Moderator
    921 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Hi everyone,

    There's an alternative to the .tar.gz download, which is just in zip format:

    http://www.silverstripe.org/assets/releases/SilverStripe-cms-v3.0.2.zip

    Could any of you check to see if this one has the same problem? (unless you've already tried)

    Cheers,
    Sean

  • Liam
    Avatar
    Community Member
    470 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Yes that appears to have full file extensions.

  • bod
    Avatar
    Community Member
    72 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Yep, same here, that has the complete extensions.

  • Sean
    Avatar
    Forum Moderator
    921 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Could you explain exactly your process for uploading and software? I still can't replicate it, even downloading the .tar.gz on Mac OS X 10.8.2, zipping up framework, then FTP'ing that zip to a server, then unpacking it. I've also tried uploading the framework folder directly over FTP without compressing it first, and there were no problems on the destination server with missing files or broken extensions. It's a bit of a mystery.

    Tried it on Windows XP and Windows 7 as well with no problems, but I used 7zip to extract the .tar.gz. I guess that *could* have different results depending on the utility you're using to extract the file.

    Thanks,
    Sean

  • bod
    Avatar
    Community Member
    72 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Hi Sean,

    Simply downloaded the tar.gz to my local www folder for the project, double clicked it/unzipped it on my Mac, set up and pointed Mamp Pro at the folder and start to run the install process via localhost.mysite:8888 using Chrome, each time it comes up with a fatal error on the missing php extension for those third party files which are all unzipped as .ph instead of .php..

    Your new .zip you posted works fine however..

    HTH.

  • priithansen
    Avatar
    Community Member
    25 Posts

    Re: installing silverstripe 3.0 error Link to this post

    Indeed I have long had the corrupted unpacking problem on OSX. Both with OSX built in "Archve Utility" and the popular "The Unarchaiver" have the problem.
    I have been using utility named "GUI Tar" so far without problems.

    8365 Views
Page: 1 2 3 4
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.