Jump to:

4935 Posts in 16178 Topics by 1488 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Copying a live site to localhost

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 344 Views
  • Christy
    Avatar
    Community Member
    57 Posts

    Copying a live site to localhost Link to this post

    I want to copy my live site back to my computer/localhost (windows).

    I have another site that is installed successfully on localhost.

    I have copied all the SS files to a folder under wamp/www and exported the database.
    Then I created a new database and user, and imported the database.
    Changed the database settings in _config.php.

    After dev/build?flush=1, the website has the correct theme but only the default pages.

    Hours/days later, I have chased every 'red herring' I can find.

    Is it simply that you can only have one website under wamp/www or can someone please point in the direction the problem is likely to be hiding?

    Thank you.

  • Christy
    Avatar
    Community Member
    57 Posts

    Re: Copying a live site to localhost Link to this post

    Solved!

    It was the small matter of using a different name for the new database. I found a reference in an old post that referred to this issue.
    http://www.silverstripe.org/installing-silverstripe/show/4581?start=0

    This begs the question, why did creating a database with a new name cause a problem when shifting the site from the web server to localhost when it didn't when shifting the site from localhost to the web server?

    (on the plus side, I know a lot more about identifying errors.)

    344 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.