Jump to:

4952 Posts in 14256 Topics by 1491 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » The website server has not been able to respond to your request. after install........

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 6876 Views
  • bbm
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    I get this:

    Website Error
    There has been an error

    The website server has not been able to respond to your request.

    After installing and opening this:
    http://www.a-n-t-o-o-n-k-a-r-g.com/_ss/admin/
    (remove the "-" from the url)

    What did I do wrong ?

  • bbm
    Avatar
    Community Member
    4 Posts
  • MartinPhone
    Avatar
    Community Member
    57 Posts

    Re: The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    what did you install? I've been getting something similar when trying to add a module..

  • Bruce B
    Avatar
    Community Member
    145 Posts

    Re: The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    Try adding

    ?isDev=1

    after the URL - that should give you a whole lot of text that may or may not help to identify the problem.

  • AdamMWMM
    Avatar
    Community Member
    12 Posts

    Re: The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    I get this too.

    Although in my case, I get redirected to that page with the error, I am trying to catch the errors on the redirect page first but it flashes so fast I am having problems getting a screenshot, etc.

  • mrwindupbird
    Avatar
    Community Member
    26 Posts

    Re: The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    I'm having this problem after a fresh install... Anyone ever solve this? I tried the dev/flush, no luck... Here is my ?isDev=1 output... but I can't make heads or tails of it.. I'm not a web guy.

    Thanks in advance if anyone can help!!

    [User Error] Couldn't run query: SELECT Distinct Locale FROM SiteTree GROUP BY Locale Unknown column 'Locale' in 'field list'
    GET /admin?isDev=1

    Line 401 in /home/mrwindup/www/www/sapphire/core/model/MySQLDatabase.php
    Source

    392    }
    393    
    394    function databaseError($msg, $errorLevel = E_USER_ERROR) {
    395       // try to extract and format query
    396       if(preg_match('/Couldn\'t run query: ([^\|]*)\|\s*(.*)/', $msg, $matches)) {
    397          $formatter = new SQLFormatter();
    398          $msg = "Couldn't run query: \n" . $formatter->formatPlain($matches[1]) . "\n\n" . $matches[2];
    399       }
    400       
    401       user_error($msg, $errorLevel);
    402    }
    403 }
    404
    405 /**
    406 * A result-set from a MySQL database.
    407 * @package sapphire

    Trace

    * Couldn't run query: SELECT Distinct Locale FROM SiteTree GROUP BY Locale Unknown column 'Locale' in 'field list'
    Line 401 of MySQLDatabase.php
    * MySQLDatabase->databaseError(Couldn't run query: SELECT Distinct Locale FROM SiteTree GROUP BY Locale | Unknown column 'Locale' in 'field list',256)
    Line 102 of MySQLDatabase.php
    * MySQLDatabase->query(SELECT Distinct Locale FROM SiteTree GROUP BY Locale,256)
    Line 120 of DB.php
    * DB::query(SELECT Distinct Locale FROM SiteTree GROUP BY Locale)
    Line 426 of SQLQuery.php
    * SQLQuery->execute()
    Line 1129 of Translatable.php
    * Translatable::get_existing_content_languages(SiteTree)
    Line 1208 of CMSMain.php
    * CMSMain->MultipleLanguages()
    * call_user_func_array(Array,Array)
    Line 550 of ViewableData.php
    * ViewableData->cachedCall(MultipleLanguages,,)
    Line 591 of ViewableData.php
    * ViewableData->hasValue(MultipleLanguages)
    Line 313 of .cache.home.mrwindup.www.www.cms.templates.Includes.CMSMain_left.ss
    * include(/tmp/silverstripe-cache-home-mrwindup-www-www/.cache.home.mrwindup.www.www.cms.templates.Includes.CMSMain_left.ss)
    Line 354 of SSViewer.php
    * SSViewer->process(CMSMain)
    Line 773 of ViewableData.php
    * ViewableData->renderWith(Array)
    Line 480 of LeftAndMain.php
    * LeftAndMain->Left()
    * call_user_func_array(Array,Array)
    Line 408 of ViewableData.php
    * ViewableData->XML_val(Left,,1)
    Line 59 of .cache.home.mrwindup.www.www.cms.templates.LeftAndMain.ss
    * include(/tmp/silverstripe-cache-home-mrwindup-www-www/.cache.home.mrwindup.www.www.cms.templates.LeftAndMain.ss)
    Line 354 of SSViewer.php
    * SSViewer->process(CMSMain)
    Line 175 of Controller.php
    * Controller->handleAction(HTTPRequest)
    Line 129 of RequestHandler.php
    * RequestHandler->handleRequest(HTTPRequest)
    Line 122 of Controller.php
    * Controller->handleRequest(HTTPRequest)
    Line 277 of Director.php
    * Director::handleRequest(HTTPRequest,Session)
    Line 121 of Director.php
    * Director::direct(/admin)
    Line 118 of main.php

  • jlm
    Avatar
    Community Member
    2 Posts

    Re: The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    I have the same problem and error message:

    Website Error
    There has been an error
    The website server has not been able to respond to your request.

    Yesterday, I went thru Tutorial 1 (), and got this error message. I finally re-installed SS, and started over.
    Today, I have gone thru 3/4 of Tutorial 2, and again got this error message.

    Installing SilverStripe2.4.0 on MAMP.

    I've tried (among other calls):
    http://localhost:8888/silverstripe/dev?flush=1
    http://localhost:8888/silverstripe/dev/build?flush=1
    http://localhost:8888/silverstripe/dev/build?flush=all
    and get the above error message (with no other info or login fields), and this in the address bar:
    http://localhost:8888/silverstripe/Security/login

    Any help??

    My background info: I spent a month or so learning drupal, but the more I understand it, the less I like it (its ugly admin interface, its poor organization, and its module quagmire). I was pretty close to understanding how to get my site up and running with but came to the conclusion that I do not really want to use drupal as an end-user, nor maintain it as a website developer, let alone service other drupal sites. (I'm learning to become a web developer.)

    While looking for alternatives (wordpress is too limited, and joomla, I hear, is worse than drupal), I discovered SilverStripe, MODx, and Concrete5. SilverStripe looks like the best, but as I can't seem figure out how to resolve this problem (without having to re-install, which is not a real solution) I beginning to think I should turn to MODx, my second choice.

    I really like SS's organization and structure (its separation of templates and code). I know xhtm/css but have only a very rudimentary knowledge of php (though I want to learn it). However, I have xhtml/css files ready to go and want to integrate them with a CMS and launch my website before jumping into php books. Is it possible for me to use SS with (basically) only the "SS tutorials" knowledge of php?

    All advice welcome.

    John

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: The website server has not been able to respond to your request. after install........ Link to this post

    Hi Jim, Welcome to SilverStripe

    Website Error
    There has been an error
    The website server has not been able to respond to your request.

    Is the standard generic 500 error page (as you can tell) If you want to see the more verbose error then your site has to be in devmode. You can put it in devmode by adding Director::set_environment_type("dev"); in your mysite/_config file (before the ?>)

    Docs http://doc.silverstripe.org/doku.php?id=debugging.

    After you have put it in devmode this will reveal an error message which you can use to debug.

    6876 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.