Jump to:

4938 Posts in 16827 Topics by 1490 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » install silverstripe stops after creating htaccess

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1918 Views
  • fritzkopf
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    install silverstripe stops after creating htaccess Link to this post

    hi,

    i have a problem.

    i want to install silverstripe... but the install stops after creating .htaccess.... and the system don´t create databases in my sql ... !?

    can somebody help me???

    in the first step when i fill out the fields.... everything is green (OK) and the connect and access to mysql is also good...

    but when i go to "install SilverStripe" the system show me:

    ___

    SilverStripe CMS Installation
    Installing SilverStripe...
    I am now running through the installation steps (this should take about 30 seconds)
    If you receive a fatal error, refresh this page to continue the installation
    Creating 'mysite/_config.php'...
    Creating /srv/www/vhosts/reimer-ministries.com/httpdocs/0/mysite/_config.php
    Creating '.htaccess' file...
    Creating /srv/www/vhosts/reimer-ministries.com/httpdocs/0/.htaccess
    ___

    and stops after that...

    where is the mistake???

    please help me !

  • fritzkopf
    Avatar
    Community Member
    10 Posts

    Re: install silverstripe stops after creating htaccess Link to this post

    i test it with version 2.3.1 stable, 2.3.1 RC2 and 2.3.2 beta 1 ... and its always the same error...

    when i install the version 2.2.4 .... it works...

    but i want to install the 2.3.2 because i need multilanguage.........

    thank you for helping me

  • Juanitou
    Avatar
    Community Member
    323 Posts

    Re: install silverstripe stops after creating htaccess Link to this post

    Hi!

    I'm getting crazy also. 2.3.2beta1 works in local WAMP but not in a shared host. Something has changed in the baseURL rules, it can be seen in Core.php (lines 96-97), too complicated for me. I suggest you to wait for a 2.3.2 stable release.

    Regards,
    Juan

    1918 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.