Jump to:

4938 Posts in 16602 Topics by 1490 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Windows server 2003 issues

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1116 Views
  • spamfritters
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Windows server 2003 issues Link to this post

    This is my first install with SS and having spent about 2 days getting this far I am very disillusioned with it.

    Installation locally on WAMP was successful. I have had a LOT of issues installing on Windows server 2003 with IIS6 which is the live environment.

    My learnings are:
    - add the IUSER account to the core website folder
    - to use Helicon full version not the lite version.

    In _ss_environment.php if I set it to "live" mode:
    - When I load the site http://www.mysilverstripeinstallation.com it looks OK
    - When I load the site http://www.mysilverstripeinstallation.com/index.php?flush=1 it loses all styling
    - When I load the site http://www.mysilverstripeinstallation.com/admin it doesn't load the page

    In _ss_environment.php if I set it to "dev" not live and you get this error message

    [Notice] Undefined index: REQUEST_URI ....... in \sapphire\core\SSViewer.php and the error message is:

    $thisURLRelativeToBase = Director::makeRelative(Director::absoluteURL($_SERVER['REQUEST_URI']));

    reading around it is due to the base tag which doesn't load but I can't find a solution for this

    My .htaccess is:
    ### SILVERSTRIPE START ###
    <Files *.ss>
    # Order deny,allow
    # Deny from all
    # Allow from 127.0.0.1
    </Files>

    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)$
    RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]
    </IfModule>
    ### SILVERSTRIPE END ###

    I had to comment out the 3 lines in <Files *.ss> as helicon didn't allow these

    Can anyone help advise on what I can do to fix this error message please?

    1116 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.