Jump to:

4952 Posts in 14381 Topics by 1491 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Installation problems - blank screen after unarchiving

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1656 Views
  • JackAttack
    Avatar
    Community Member
    12 Posts

    Installation problems - blank screen after unarchiving Link to this post

    Hi,

    I'm having trouble installing SilverStripe 2.3.1. I've successfully installed it many times on WAMP & several live servers, but not on this particular host (MelbourneIT.com.au). After extracting the .tar.gz on the server and navigating to http://www.mysite.com I get the following error:

    Not Found
    The requested URL /usr/home/wheelo/www/htdocs/sapphire/main.php was not found on this server.

    The account has PHP 5.2.3 and 128Mb memory limit. It allows you to switch between PHP 4 & PHP 5, so they must be installed side by side - could this be an issue?

    Navigating to http://www.mysite.com/index.php forwards to http://www.mysite.com//install.php (note the double slash), which is blank. Going to http://www.mysite.com/install.php is also a blank page.

    I thought it might be an issue with .htaccess so I tried using a blank .htaccess file and this goes to http://www.mysite.com//install.php (it must go to /index.php before redirecting to //install.php).

    I'm really puzzled as to what is going on here, please please help!

    Cheers,

    Jack

  • JackAttack
    Avatar
    Community Member
    12 Posts

    Re: Installation problems - blank screen after unarchiving Link to this post

    Turned out to be two issues: the way I extracted the .tar.gz (PHP since I didn't have shell access or a good control panel) and the 2.3.1 config-form.html issue that has been raised on the forums recently. So I extracted and transferred the individual files manually, fixed config-form.html, reuploaded and went to http://www.mysite.com/index.php and it worked.

    1656 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.