Jump to:

4938 Posts in 16602 Topics by 1490 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » no access to admin

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1 2
Go to End
Author Topic: 3432 Views
  • marcink
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    no access to admin Link to this post

    hi,

    i just downloaded the new ss 2.3.2 and installed it without problems. but when i tried to go to admin, i got an error after login:

    [User Error] Couldn't run query: SELECT Distinct Locale FROM SiteTree GROUP BY Locale Unknown column 'Locale' in 'field list'
    GET /admin/

    Line 400 in D:\_projekte\bartoszkolonko\www\sapphire\core\model\MySQLDatabase.php

    for the full error see attached file

    Attached Files
  • Sam
    Avatar
    Administrator
    679 Posts

    Re: no access to admin Link to this post

    Assuming your site is at http://www.example.com/, visit http://www.example.com/dev/build and then try again.

  • marcink
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: no access to admin Link to this post

    hi,

    i did, there wasnt any errors, but again when trying to login to admin:

    Website Error
    There has been an error

    The website server has not been able to respond to your request.

    nothing more...

    but i can still surf the site without login.

  • Nivanka
    Avatar
    Community Member
    395 Posts

    Re: no access to admin Link to this post

    did you added any custom page types?

  • marcink
    Avatar
    Community Member
    89 Posts

    Re: no access to admin Link to this post

    no, its a fresh install. original template.

  • Nivanka
    Avatar
    Community Member
    395 Posts

    Re: no access to admin Link to this post

    Seems like your database is not populated properly, can you run a /dev/build and try again? Also check whether the site tree table is crashed, but I think better to run a dev/build first.

  • BarkingDave
    Avatar
    Community Member
    1 Post

    Re: no access to admin Link to this post

    I have the same issue.

    Tried the db/build and dev/build?flush with no luck. Just seems to point me to log in each time. And then I can't!

    I found the following in the error log which points to a permissions issue I think!

    PHP Warning: session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: open(/var/lib/php/session/sess_sldvr8l7oedcburrkm22mr03h6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /services/web/website/2.3.2/install.php on line 20
    [Fri Jun 26 12:13:38 2009] [error] [client XX.XX.XX.XX] PHP Warning: Unknown: open(/var/lib/php/session/sess_sldvr8l7oedcburrkm22mr03h6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

  • hive.net.au
    Avatar
    Community Member
    40 Posts

    Re: no access to admin Link to this post

    I had the same problem when i was trying a fresh install, after deleting temp files (your service provider may have to do this ) I was back in business.

    Create a silverstripe-cache folder in the root of the site with server write permissions and you should be in business.

    3432 Views
Page: 1 2
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.