Jump to:

4952 Posts in 14081 Topics by 1491 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » How do I copy a good install on one site to another site?

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1233 Views
  • maryluke
    Avatar
    Community Member
    9 Posts

    How do I copy a good install on one site to another site? Link to this post

    I have a good install on URL1 and would like to mirror this site on URL2. I copied all files and folders to URL2, then downloaded a backup of URL1. Opened the backup and changed the dbname and dblogin. Then uploaded the new sql file in the cpanel of URL2.

    Then I opened URL2 to /install.php. Fine. But now I get this:
    If you receive a fatal error, refresh this page to continue the installation

    * Creating 'mysite/_config.php'...
    * Creating /home/texas/public_html/mysite/_config.php
    * Creating '.htaccess' file...
    * Creating /home/texas/public_html/.htaccess

    Warning: scandir(/home/texas/public_html/themes/earthling3.tar) [function.scandir]: failed to open dir: Not a directory in /home/texas/public_html/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 295

    Warning: scandir() [function.scandir]: (errno 20): Not a directory in /home/texas/public_html/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 295

    Warning: scandir(/home/texas/public_html/themes/goldshire3.tar.gz) [function.scandir]: failed to open dir: Not a directory in /home/texas/public_html/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 295

    Warning: scandir() [function.scandir]: (errno 20): Not a directory in /home/texas/public_html/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 295

    Warning: scandir(/home/texas/public_html/themes/plain2.tar.gz) [function.scandir]: failed to open dir: Not a directory in /home/texas/public_html/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 295

    Warning: scandir() [function.scandir]: (errno 20): Not a directory in /home/texas/public_html/sapphire/core/ManifestBuilder.php on line 295
    * Building database schema...
    * Checking that friendly URLs work...
    * Friendly URLs are not working. This is most likely because mod_rewrite isn't configuredcorrectly on your site. Please check the following things in your Apache configuration; you may need to get your web host or server administrator to do this for you:
    o mod_rewrite is enabled
    o AllowOverride All is set for your directory

    It won't go beyond this page. Any suggestions?

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5489 Posts

    Re: How do I copy a good install on one site to another site? Link to this post

    Have you checked those 2 mod_rewrite settings on your host that the installer suggests?

    1233 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.