Jump to:

4938 Posts in 16484 Topics by 1490 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 1871 Views
  • Everlyne
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link Link to this post

    I just installed Silverstripe on my Windows XP system. I already have PHP5 and MySql installed ant they are both working great. When I type http://localhost/silverstripe/, I get the "Your Site Name" screen and when I try to click the link "You can edit this page by opening the CMS", It leads to an error 404 page with the following URL in the address bar: "http://localhost/silverstripe/index.php/admin/"

    Could someone please help me finding out what is going wrong?

    Thank you very much for your help!

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5497 Posts

    Re: Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link Link to this post

    Have you got an index.php file in your silverstripe root?.

  • Everlyne
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    Re: Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link Link to this post

    Yes I do. I do get to the "your site name" page but cannot get to the CMS part.

  • Everlyne
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    Re: Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link Link to this post

    Is there anyone on board? ;)

  • Everlyne
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    Re: Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link Link to this post

    Is it so complicated? Is it a good CMS or should I look for another one more reliable?

    Thank you very much

  • Willr
    Avatar
    Forum Moderator
    5497 Posts

    Re: Stuck at "your site name" page.... cannot open CMS link Link to this post

    Having that index.php in the url would usually suggest you are running without mod_rewrite (as that index.php handles the rewrites rather then the admin section). If you think this is incorrect or you do actually have mod rewrite enabled then try http://localhost/silverstripe/admin as the url instead (without the index.php). Also try the url http://localhost/silverstripe/sapphire/main.php?url=Security/login and see if you get a login page.

    Next thing I would suggest you do is redownload the latest version and start again, perhaps a file did not get copied correctly.

    1871 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.