Jump to:

4875 Posts in 7042 Topics by 1472 members

Installing SilverStripe

SilverStripe Forums » Installing SilverStripe » New installation; Upload Images, Insert image, edit image don't work as expected

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 2069 Views
  • REC
    Avatar
    Community Member
    4 Posts

    New installation; Upload Images, Insert image, edit image don't work as expected Link to this post

    There are three problems:

    1. Upload Image only uploads some .png images. I haven't tried other file types. Don't see differences, other than size in the png images I tried to upload.

    2. If I use the edit image box, accessed from right clicking on the image, I can't add a boarder or space. It notifies me that it was edited successfully when I click "save & publish" but it doesn't show in the published site.

    3. If I click on "Insert Image" while logged on from the computer on which SilverStripe is installed, I get a "Detailed Error 500.0" message. If I click on "Insert Image" while logged on from a remote computer, everything is OK.

    Here is the message for problem 3:
    HTTP Error 500.0 - Warning: "Parameter 1 to Hierarchy::loadDescendantIDListInto() expected to be a reference, value given" at line 525 of C:\inetpub\wwwroot\MyXSite\sapphire\core\Object.php
    The page cannot be displayed because an internal server error has occurred.

    Detailed Error Information
    Module: FastCgiModule
    Notification: ExecuteRequestHandler
    Handler: PHP via FastCGI
    Error Code 0x00000000

    Requested URL: http://localhost:80/myxsite/sapphire/main.php?
    url=admin/EditorToolbar/ImageForm&action_callfieldmethod=1&fieldName=Image&ajax=1&SecurityID=8617&methodName=getimages&folderID=6&searchText=undefined&SecurityID=8617&cacheKillerDate=1253039578696&cacheKillerRand=9303

    Physical Path: C:\inetpub\wwwroot\myxsite\sapphire\main.php
    Logon Method: Anonymous
    Logon User: Anonymous

    I installed on IIS 7.5, MySQL 5.1.38, PHP 5.3.0
    Any ideas?
    Thanks

  • Entar
    Avatar
    Community Member
    18 Posts

    Re: New installation; Upload Images, Insert image, edit image don't work as expected Link to this post

    have this problem too on php 5.3.0 but no error on php 5.2.4! devs?

    2069 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.