Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

All other Modules /

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

ReCaptcha doens't accept validation code


Go to End


956 Views

Avatar
s_a_m_y

Community Member, 31 Posts

28 January 2013 at 3:26am

Edited: 28/01/2013 3:28am

Hi to all,

I have had some SPAM-issues lately and decided to install a Captcha-Module. According to the installation-guide I first installed the Spam Protection Module, ran a /dev/build and then placed the ReCaptcha Module and added the following lines to my _config.php:

// Spam Protection Module
SpamProtectorManager::set_spam_protector("RecaptchaProtector");

// Recaptcha
RecaptchaField::$public_api_key = 'publickeyhere';
RecaptchaField::$private_api_key = 'privatekeyhere';

I was a little confused because the installation note for the Spam Protector said to include:

SpamProtectorManager::set_spam_protector('MollomSpamProtector');

However, after a flush I could add a Spam Protection Field and the Captcha was correctly displayed on the page. I additionally changed the theme:

RecaptchaField::$js_options = array('theme' => 'clean');

All looked fine. However, when I tested the form and entered the validation code it won't go through. The custom error message keeps being displayed and no email is send.
I have no clue what's happening and I haven't found any hints in the forum or online otherwise. I am grateful for any idea!

Thanks. Sam

P.S. This project is still running on 2.4...