Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo

Problems with installation


Go to End


3 Posts   2328 Views

Avatar
AiZ

Community Member, 1 Post

4 November 2006 at 11:54am

Hello from Buenos Aires, Argentina.
I have just tried to install silverstripe, and I´m getting the following error:

Building database...
Warning: file_get_contents(http://test.3d-arg.com/db/build?from_installer=1&flush=1) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! in /www/silver/install.php on line 246

Loading initial content...

I have installed SilverStripe CMS successfully!

--
database user is root, so it shouldn´t be a problem when creating database.
all files belog to www-data... so that shouldn´t be a problem either.

Any suggestions?

Best regards,
AiZ

Avatar
Sam

Administrator, 690 Posts

6 November 2006 at 12:06pm

Chances are, the web-server was unable to visit test.3d-arg.com itself for some reason.

To finish the install:
* Visit http://test.3d-arg.com/db/build?flush=1
* Then visit http://test.3d-arg.com/db/populate

That should fix everything.

Avatar
Sam

Administrator, 690 Posts

14 November 2006 at 12:28am

The latest installer isn't affected by this sort of issue. We put a fair bit it of work into making it more reliable.