Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo

problem with Parse error: syntax error, unexpected T_GLOBAL


Go to End


11 Posts   9419 Views

Avatar
irka

Community Member, 9 Posts

17 April 2008 at 12:08am

Hi! I'm absolutely newbie here ,,..and I need some help to upload my ready website on the web server. I completed my website on my computer , and now im trying to upload it to my web server. I created database, and copied all files into folder.
I also changed my database name and other options which were different on the live server in _config.php
but now when I'm trying to connect with my website I'm getting this message:
Parse error: syntax error, unexpected T_GLOBAL in /home/naszemiasto/ftp/polishculturalweek3/mysite/_config.php on line 7

please help :) my site must be online today .. :///

many thanks!

Avatar
Fuzz10

Community Member, 791 Posts

17 April 2008 at 12:32am

What does you config file look like ?

And no , don't post your DB password.. ;-)

Avatar
irka

Community Member, 9 Posts

17 April 2008 at 12:47am

<?php

ini_set('memory_limit', '32M');

Director::set_environment_type('dev')

global $project;
$project = 'mysite';

global $databaseConfig;
$databaseConfig = array(
"type" => "MySQLDatabase",
"server" => "sql.naszemiasto.nazwa.pl",
"username" => "naszemiasto",
"password" => "",
"database" => "naszemiasto",
);

// Sites running on the following servers will be
// run in development mode. See
// http://doc.silverstripe.com/doku.php?id=devmode
// for a description of what dev mode does.
Director::set_dev_servers(array(
'localhost',
'127.0.0.1',
));

// This line set's the current theme. More themes can be
// downloaded from http://www.silverstripe.com/cms-themes-and-skin
SSViewer::set_theme('higherground');

?>

Avatar
Fuzz10

Community Member, 791 Posts

17 April 2008 at 1:01am


Director::set_environment_type('dev')

needs a ;

Avatar
irka

Community Member, 9 Posts

17 April 2008 at 1:10am

thanks, problem sorted :)
but now I've got another ones..
http://www.naszemiasto.nazwa.pl/polishculturalweek3/ just check there if you dare :)
thanks:)

Avatar
Fuzz10

Community Member, 791 Posts

17 April 2008 at 1:12am

You forgot to do a db/build

I did that for you , now it seems to run...

Avatar
irka

Community Member, 9 Posts

17 April 2008 at 1:14am

THANKS!!
you just saved my job :)

Avatar
Fuzz10

Community Member, 791 Posts

17 April 2008 at 1:14am

Edited: 17/04/2008 1:15am

Good to hear ! ;-)

Oh.. by the way, do not forget to change the development environment on your live site...

Go to Top