Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo

Setting up External Authentication and getting error


Go to End


4 Posts   1448 Views

Avatar
MKayHavoc

Community Member, 33 Posts

24 June 2008 at 8:40pm

Hi,

I'm following the instructions to set up the auth_external module. So i've copied auth_external to the root of my site, copied the _config.ldap file from the docs folder and renamed it to _config.php. That's as far as I've got and I get this message:

Fatal error: Declaration of ExternalAuthenticator::authenticate() must be compatible with that of Authenticator::authenticate() in /webdata/sites/staff/auth_external/code/ExternalAuthenticator.php on line 458

Can anyone help?

Thanks

Ryan

Avatar
MKayHavoc

Community Member, 33 Posts

25 June 2008 at 9:16pm

Hasn't anyone else had this problem? Really need to fix this. :-(

Avatar
MKayHavoc

Community Member, 33 Posts

27 June 2008 at 8:11pm

Has anyone actually got this extension working?

Avatar
MKayHavoc

Community Member, 33 Posts

1 July 2008 at 10:00pm

OK, i finally made some progress with this problem. On line 323 of ExternalAuthentictor.php it says:

public static function authenticate(array $RAW_data, Form $form = null) {

If it's not set to:

public static function authenticate($RAW_data, Form $form = null) {

It throws the error.

Anyway. I don't seem to be able to authenticate against my AD server. I know my details are correct because I use them for other apps.

How can I attach a debugger log file or something to see exactly were things are going wrong?