Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Archive /

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo

Admin not logging in


Go to End


35 Posts   14398 Views

Avatar
sherman

Community Member, 48 Posts

23 July 2008 at 7:47am

Seems to be an issue with my admin login. I used the login details I created when I installed SS.
When I login nothing happens, the page stays on the login and the url changes from:

http://peds.org/_devsite/Security/login

to:

http://peds.org/_devsite/Security/login#MemberLoginForm_LoginForm_tab

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5523 Posts

23 July 2008 at 5:58pm

http://peds.org/_devsite/Security/login#MemberLoginForm_LoginForm_tab

would indicate that the login failed and it redirected you back to the form you submitted. Make sure you admin details are correct otherwise try adding this to mysite/_config.php

Security::set_default_admin("test", "test");

then try login to yoursite.com/admin with test / test

Avatar
sherman

Community Member, 48 Posts

24 July 2008 at 6:20am

that seems to just kill the page and makes it empty.

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5523 Posts

24 July 2008 at 9:52am

Sorry got my method name wrong it should be

Security::setDefaultAdmin() not set_default_admin()

Avatar
sherman

Community Member, 48 Posts

24 July 2008 at 10:02am

Edited: 25/07/2008 4:52am

Security::setDefaultAdmin("user", "crazynewpassword");

Ok, I got this working, how do I edit my login details or add new admins?

Avatar
sherman

Community Member, 48 Posts

25 July 2008 at 5:21am

So I timed out my brief time on the admin section and again it wont let me login.

Is there something I need to purge? cache?

Avatar
Willr

Forum Moderator, 5523 Posts

25 July 2008 at 11:27am

You should be allowed to login with that account again theres no limit etc.. You can create new admins the same way as you do normally - by clicking the Security link at the top and creating a new member entry in the Adminstrators folder

Avatar
sherman

Community Member, 48 Posts

26 July 2008 at 4:13am

Edited: 26/07/2008 7:11am

For some reason adding that bit of code just isnt working.

Security::setDefaultAdmin("admin", "test");

Is there a proper place for it inside the config file? Should it not just work?

I'm loosing my mind as to why it would work once and not again.

Go to Top