Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Blog Module /

Discuss the Blog Module.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Embed YouTube videos


Go to End


10 Posts   6049 Views

Avatar
animasola

Community Member, 121 Posts

23 June 2009 at 2:26am

How do you embed youtube videos in blog posts?

Avatar
animasola

Community Member, 121 Posts

9 July 2009 at 9:03pm

Up

Anyone?

Avatar
cliersch

Community Member, 75 Posts

10 July 2009 at 12:00am

Edited: 10/07/2009 12:56am

You could change Content field typ to "HTMLTextField" and post it from the CMS (use the HTML Editor)!

Avatar
jovoo

Community Member, 12 Posts

11 July 2009 at 4:00am

Edited: 11/07/2009 4:07am

Hello everyone,

is it possible to use the HTMLTextField in a DataObject, somehow? I would like to use DataObjects instead of Pages in every subcategory. But I haven't found a way to embed youtube videos there, yet.

Any ideas for a solution?

Cheers
jovoo

Avatar
mrwindupbird

Community Member, 26 Posts

25 October 2009 at 5:41am

I would love some help with this as well. I tried changing the Content class to HTMLEditorField which seemed to work fine in CMS however when displayed on the website all the HTML was displayed as text. i.e. - <p>'s and youtube embedding code was displayed as normal text... Learning a lot as I work through this, any help is greatly appreciated!

Thanks!

Avatar
SightUnseen

Community Member, 28 Posts

28 October 2009 at 11:27am

Edited: 28/10/2009 11:30am

I have the following in the /mysite/_config.php file which disables bbcode and utilises TinyMCE instead:

BlogEntry::allow_wysiwyg_editing();

which allows Youtube entries, as seen here: http://crew.org.nz

Avatar
mrwindupbird

Community Member, 26 Posts

28 October 2009 at 3:36pm

BlogEntry::allow_wysiwyg_editing();

...I'm afraid I don't know what this does.. I included it in _config.php and nothing appears to have changed...

Avatar
mrwindupbird

Community Member, 26 Posts

1 November 2009 at 3:45am

Wondering if anyone else has some idea as to what might be the problem?

Go to Top