Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Customising the CMS /

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

New page type not displayed in CMS


Go to End


2 Posts   1788 Views

Avatar
paulie

Community Member, 5 Posts

2 January 2009 at 1:53pm

Hi -

I am following the simple tutorial on adding custom page types. When I add the ArticleHolder.php class to my code folder and then flush the database as specified, nothing happens, I still have only one page type to choose from in the drop down box in the CMS.
ArticleHolder inherits the template file from Page so there is no need for a new one (according to tutorial) but nothing seems to happen.

In the tutorial it says to put the file in tutorial/code and im putting into mytheme/code.

Is this correct?

Thanks

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4102 Posts

2 January 2009 at 3:09pm

In your config.php, if you have $project set to "tutorial" then it will use that folder. What do you mean nothing happens when you do a db/build? blank screen?

In _config.php, add Debug::send_errors_to('my@emailaddress.com');

Hopefully you'll get some error reporting.

If it still doesn't work, please post your code.