Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Uploadify problem


Go to End


5 Posts   1405 Views

Avatar
Xazen

Community Member, 18 Posts

20 November 2011 at 4:49am

Edited: 21/11/2011 3:16am

When I try to add a FileUploadField to my backend. But it seems to has some problems. I tried it in FF8.0 and Chrome

class Home extends Page {
	static $icon = "themes/luckychocolate/images/treeicons/home";
	
   	static $db = array();
   	
   	static $has_one = array(
   		'TestFile' => 'File'
   	);
   	
   	function getCMSFields(){
   		$fields = parent::getCMSFields();
		$fields->addFieldToTab('Root.Content.File', new FileUploadField('TestFile', 'Upload a file'));   		
		return $fields;
   	}
}

That's how the field looks like:
Chrome:

FireFox:

If I click on the tabs, nothing seems to happen. After choosing a file, the filename will be displayed next to the Browse-button and nothing happends. In the "File & Images" section the form looks the same.

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4102 Posts

21 November 2011 at 5:55am

Looks like you have a Javascript error somewhere. Check the console.

---------------
Silverstripe tips, tutorials, screencasts, and more. http://www.leftandmain.com

Avatar
AndrewNZ

Community Member, 1 Post

19 January 2012 at 2:39pm

Hi Xazen,

Did you figure this out? We are having a similar problem. We installed DataObjectManager and Uploadify and ever since then, when we try to upload files (even from the standard Files & Images tab in the admin mode, we can select a file exactly like you but then nothing happens and no files get uploaded.

Thanks

Andrew

Avatar
wvujeb

Community Member, 1 Post

24 April 2012 at 6:15pm

I'm having this same problem with the Files & Images tab. I've checked the console, but I'm not seeing any errors. Does anybody have suggestions on where else to check?

Avatar
coffeespoon

Community Member, 8 Posts

23 May 2012 at 9:39am

Hallo guys,

I found the same issue. The solution was very easy. Change the folder's name from Uploadify to uploadify.
http://www.silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/16793

Cheers