Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

DataObjectManager Module /

Discuss the DataObjectManager module, and the related ImageGallery module.

Moderators: martimiz, UncleCheese, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Admin panel Files & Images tab 500 error


Go to End


12 Posts   4439 Views

Avatar
lawless

Community Member, 33 Posts

21 November 2009 at 9:03am

"Often times it's just a memory error..."
UncleCheese, you nailed that one. I was able to get error reporting turned on and got the following:

Fatal error: Allowed memory size of 26214400 bytes exhausted (tried to allocate 35 bytes) in /SERVER PATH/sapphire/thirdparty/jsmin/JSMin.php on line 79

So the next question is how do I fix this?

Avatar
Platypus

Community Member, 43 Posts

21 November 2009 at 9:16am

Edited: 21/11/2009 9:32am

I had to deal with memory errors some days ago... check with how much memory you're server config is running. UncleCheese recommended to me 128MB, maybe you only have ~25MB in the config? Depending on what kind of server you are, there will be different ways to work around this issue. Look into this thread: http://www.silverstripe.org/dataobjectmanager-module-forum/show/273134?start=8

And this website should be very helpful: http://www.ducea.com/2008/02/14/increase-php-memory-limit/

I had to put

ini_set('memory_limit', '128M');
in the header of "mysite/_config.php".

Good luck! :-)

Platypus

Avatar
UncleCheese

Forum Moderator, 4102 Posts

21 November 2009 at 9:32am

Yeah, it looks like he's around 28M or so. That's way too low. 128M should run fine.

Avatar
lawless

Community Member, 33 Posts

21 November 2009 at 9:36am

Thanks Platypus.

The production site is on a shared host so I seem to remember the memory allocation being pretty small. I think I had to tweak the install script to force it to install since SS wants a minimum of 32MB of memory (or something like that).

I'll try the _config setup and see if that works.

Go to Top