Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Forum Module /

Discuss the Forum Module.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Translate Module Forum


Go to End


5 Posts   1920 Views

Avatar
lluis

Community Member, 3 Posts

18 September 2009 at 4:17am

Hi!

I have used the "ca_AD.php" file to translate Module Form to catalan language. But, when I visit the forum in my website, not all the words are translated to catalan (and I have translated them in "ca_AD.php" file). I don't understand which is the problem, because (for example) the text "2 Missatges in 1 Topics by 1 members", we find in forum header, appears in english. And in "ca_AD.php" file I have:

$lang['ca_AD']['ForumHeader.ss']['IN'] = 'a';
$lang['ca_AD']['ForumHeader.ss']['BY'] = 'per';
$lang['ca_AD']['ForumHeader.ss']['MEMBERS'] = 'membres';
$lang['ca_AD']['ForumHeader.ss']['POSTS'] = 'Missatges';
$lang['ca_AD']['ForumHeader.ss']['TOPICS'] = 'Temes';

I don't understand why "Missatges" appears in catalan, and "in 1 Topics by 1 members" appears in english. I don't know if I have to do something else.

I hope someone can help me.

Thank's!

Avatar
baba-papa

Community Member, 279 Posts

18 September 2009 at 11:19pm

Find the template or include and see, if the text is replaced by _t() functions. The second step would be to check if the funtion really works.

Avatar
Martijn

Community Member, 271 Posts

21 September 2009 at 4:29am

This is a bug in SSviewer with the template include files....

I try to change T_ rules in the template from :

<% _t(SELECT','Select') %>

to:

<% _t('ForumHeader.ss.SELECT','Select') %>

This does work, but involves a lot of replaces.

There was a patch, but the SSviewer has changed so I realy don't have a clue how to apply the patch in 2.3.3:

http://open.silverstripe.com/ticket/2584

Does anyone knows a patch that works in 2.3.3 ???

Avatar
Martijn

Community Member, 271 Posts

21 September 2009 at 7:18am

It feels a little bit hacky, but this is what I did to make te forum translatable:

In your Forum Template files Find and replace all occurences of

_t('

with

_t('Forums.

In the language files use Regex find & replace to replace all templatename.ss namespaces to Forums:

nl_NL.*?.ss']\[

with

nl_NL']['Forums'][

Where nl_NL is your language.

This made all template includefiles translatable for me with SS version 2.3.3 and Forum version 0.2.3

Avatar
lluis

Community Member, 3 Posts

26 September 2009 at 4:15am

Thank you very much!

It has worked well in some cases, but not all.

Somewhere I had to manually translate without use the _t() function.