Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

PasswordEncrypter.php Error


Go to End


5 Posts   901 Views

Avatar
Leon95

Community Member, 3 Posts

19 July 2013 at 6:44pm

Hello,
I'm searching and reading for a while, but it seems there is no solution for my problem.
I'm running SilverStripe on Microsoft Webmatrix and I had to change my admin password through the database.
After that an error appears:

[User Error] Uncaught PasswordEncryptor_NotFoundException: No implementation found for ""
POST /Security/LoginForm
Line 59 in C:\Documents\My Web Sites\Security FAQ\framework\security\PasswordEncryptor.php
Source

50 	
51 	/**
52 	 * @param String $algorithm
53 	 * @return PasswordEncryptor
54 	 * @throws PasswordEncryptor_NotFoundException
55 	 */
56 	public static function create_for_algorithm($algorithm) {
57 		$encryptors = self::get_encryptors();
58 		if(!isset($encryptors[$algorithm])) {
59 			throw new PasswordEncryptor_NotFoundException(
60 				sprintf('No implementation found for "%s"', $algorithm)
61 			);
62 		}
63 		
64 		$class=key($encryptors[$algorithm]);
65 		if(!class_exists($class)) {

Trace
PasswordEncryptor::create_for_algorithm()
Member.php:194
Member->checkPassword(<filtered>)
MemberAuthenticator.php:52
MemberAuthenticator::authenticate(Array,MemberLoginForm)
call_user_func_array(Array,Array)
MemberLoginForm.php:237
MemberLoginForm->performLogin(Array)
MemberLoginForm.php:128
MemberLoginForm->dologin(Array,MemberLoginForm,SS_HTTPRequest)
Form.php:363
Form->httpSubmission(SS_HTTPRequest)
RequestHandler.php:184
RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest,DataModel)
RequestHandler.php:204
RequestHandler->handleRequest(SS_HTTPRequest,DataModel)
Controller.php:153
Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest,DataModel)
Director.php:307
Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session,DataModel)
Director.php:119
Director::direct(Security/LoginForm,DataModel)
main.php:126

I hope you can help me and sorry for my bad English btw, I'm from Germany.

Greetings,
Leon.

Avatar
Devlin

Community Member, 344 Posts

19 July 2013 at 7:52pm

I had to change my admin password through the database.

Uhm, you do understand why this is a futile attempt?

To get you back in the CMS, add this to mysite/_config.php:

Security::setDefaultAdmin('123', '234');

Then go to 'mysite.com/admin', login with 123/234 and then give your administrative user a new password inside the CMS. After that you should remove the line from your config.

Avatar
Leon95

Community Member, 3 Posts

19 July 2013 at 8:30pm

Okay, I see... SilverStripe is really different from the CMS I use usually.

I now tried to add Security::setDefaultAdmin('123', '234'); to my _config.php but I'm getting the same error still.

Avatar
Devlin

Community Member, 344 Posts

19 July 2013 at 8:38pm

Edited: 19/07/2013 8:39pm

Did you tried to log-in with username: '123' and password: '234'?

Avatar
Leon95

Community Member, 3 Posts

19 July 2013 at 9:42pm

Of course, I understand the method, but now SilverStripe says:
"That doesn't seem to be the right e-mail address or password. Please try again."