Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

General Questions /

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Using SS on a local computer under XAMPP


Go to End


1304 Views

Avatar
jimw

Community Member, 13 Posts

24 May 2009 at 8:36am

I was not sure where to post this question, so I chose here. The installation went okay. I built some pages and they were fine. Then I added the Event Calendar and got that to work after I figured out the discrepancies between the documentation and the code. Then it was suggested to add the dataobject_manager. I tried and failed. When I ran the dev/build, I get the error:

[Notice] Use of undefined constant PHP_URL_PATH - assumed 'PHP_URL_PATH'
GET /SilverStripe/dev/build

Line 54 in D:\Program Files\xampp\htdocs\SilverStripe\sapphire\dev\DebugView.php

In fact, when trying to add the forms module, I get the same thing. Can anyone tell me the cause of this and the solution? Is this a quirk when running locally? Would I have the same problem if I install this on my host?

Just trying to learn so I can actually use SS for my main web site.

Thank you, jim