Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

2.4.0-rc1 fresh install, error on accessing CMS


Go to End


9 Posts   3216 Views

Avatar
hekstman

Community Member, 3 Posts

1 May 2010 at 7:44pm

After installing 2.4.0-rc1 get an error when trying to access the CMS, I am a bit new to this any help appreciated.

Thanks

[User Error] Bad RecordClassName '' and $baseClass not set
GET /admin

Line 2685 in /var/www/silverstripe-v2.4.0-rc1/sapphire/core/model/DataObject.php

2676 foreach($records as $record) {
2677 if(empty($record['RecordClassName'])) {
2678 $record['RecordClassName'] = $record['ClassName'];
2679 }
2680 if(class_exists($record['RecordClassName'])) {
2681 $results[] = new $record['RecordClassName']($record);
2682 } else {
2683 if(!$baseClass) {
2684 user_error("Bad RecordClassName '{$record['RecordClassName']}' and "
2685 . "\$baseClass not set", E_USER_ERROR);
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
2686 } else if(!is_string($baseClass) || !class_exists($baseClass)) {
2687 user_error("Bad RecordClassName '{$record['RecordClassName']}' and bad "
2688 . "\$baseClass '$baseClass not set", E_USER_ERROR);
2689 }
2690 $results[] = new $baseClass($record);

Avatar
Sean

Forum Moderator, 922 Posts

4 May 2010 at 12:25pm

Hello there,

2.4.0 RC3 has been released. Could you try this again and see if you get the same result?

Cheers,
Sean

Avatar
hekstman

Community Member, 3 Posts

9 May 2010 at 1:33am

Get the same error

Avatar
hekstman

Community Member, 3 Posts

10 May 2010 at 6:25am

fixed by, deleted the mysql table and created a new one. Seems to work fine now

Avatar
Lip

Community Member, 2 Posts

1 June 2010 at 10:16am

Hi
Which table did you delete?

Avatar
Philwm

Community Member, 22 Posts

9 July 2010 at 4:13pm

I'm having the same problem - which table did you delete please?

Avatar
pac

Community Member, 25 Posts

12 October 2011 at 7:17am

The File table

It's usually an empty or a bad classname in records

Erase records with empty or missing classname worked for me, better than rebuilding a table and reassigning all files to pages.

Avatar
biopharmalabs

Community Member, 2 Posts

14 October 2011 at 8:55pm

Hi,

I am also got the similar error

Warning] require_once(Zend/Locale/Data.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory
GET /bbmgroup/admin/

Line 26 in /home/biopharm/public_html/bbmgroup/sapphire/thirdparty/Zend/Locale/Format.php
Source

17 * @subpackage Format
18 * @copyright Copyright (c) 2005-2008 Zend Technologies USA Inc. (http://www.zend.com)
19 * @version $Id: Format.php 14729 2009-04-07 11:26:18Z thomas $
20 * @license http://framework.zend.com/license/new-bsd New BSD License
21 */
22
23 /**
24 * include needed classes
25 */
26 require_once 'Zend/Locale/Data.php';
27
28 /**
29 * @category Zend
30 * @package Zend_Locale
31 * @subpackage Format
32 * @copyright Copyright (c) 2005-2008 Zend Technologies USA Inc. (http://www.zend.com)

Trace

require_once
Line 26 of Format.php
require_once(/home/biopharm/public_html/bbmgroup/sapphire/thirdparty/Zend/Locale/Format.php)
Line 27 of Date.php
require_once(/home/biopharm/public_html/bbmgroup/sapphire/thirdparty/Zend/Date.php)
Line 893 of Member.php
Member->getDateFormat()
Line 112 of ViewableData.php
ViewableData->__get(DateFormat)
Line 110 of LeftAndMain.php
LeftAndMain->init()
Line 80 of CMSMain.php
CMSMain->init()
Line 136 of Controller.php
Controller->handleRequest(SS_HTTPRequest)
Line 282 of Director.php
Director::handleRequest(SS_HTTPRequest,Session)
Line 125 of Director.php
Director::direct(/admin/)
Line 127 of main.php

Go to Top