Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

dev/build fails cant load PHPUnit


Go to End


3 Posts   883 Views

Avatar
ivo

Community Member, 19 Posts

28 November 2012 at 7:20am

i installed silverstripe3.0.3 and made a composer update to install a additional module.

Now my build fails with this message:

[Warning] require_once(PHP/CodeCoverage.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory
Line 23 in /home/.../framework/dev/phpunit/PhpUnitWrapper_3_5.php

Any idea what that could be?

Avatar
ivo

Community Member, 19 Posts

28 November 2012 at 7:55am

i found the following:
when you download silverstripe3 as zip from the website, it doesnt include tests.

when you make a composer update then, it will update framework & sapphire and fetch also the test dirs.
this will make the build process want to start the tests and if you dont have phpunit fully installed, it will fail, i assume.

could this be?
is phpunit a dependency for silverstripe3?

Avatar
Van

Administrator, 25 Posts

4 December 2012 at 2:42pm

Hi Ivo,

If you're going to do testing on SS3, I believe you will need phpunit.