Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Another .htaccess problem

Go to End

4 Posts   1686 Views


Community Member, 4 Posts

30 January 2009 at 11:27am

I am trying to install SS to LAMP server all the requirements checks OK .htaccess w/r requirements are OK as well. When I hit the install button I get the following.

Installing SilverStripe...

I am now running through the installation steps (this should take about 30 seconds)

If you receive a fatal error, refresh this page to continue the installation
# Creating 'mysite/_config.php'...
# Creating /usr/hosts/domains/herekezeki/
# Creating '.htaccess' file...
# Creating /usr/hosts/domains/herekezeki/
# Building database schema...

and it stalls.

When I reload the page or any other page I get 500 Internal Server Error.

My .htaccess file after the trial is:

<IfModule mod_dir.c>
DirectorySlash Off

RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)|(\.jpg)|(\.png)|(\.css)|(\.js)|(\.php)$

RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule .* sapphire/main.php?url=%1&%{QUERY_STRING} [L]

when I remove the .htaccess it goes to install page again with "User 'herekezeki' needs to be able to write to this file:
/usr/hosts/domains/herekezeki/" warning, naturally.

What is wrong. I couldn't figured it out. Any help is greatly appriciated.


Forum Moderator, 5522 Posts

30 January 2009 at 12:03pm

500 Internal Server Error - have you looked in the server logs? (usually in /var/logs/ or if you have cpanel they have a section for them) they might provide a clue as to the problem


Community Member, 4 Posts

30 January 2009 at 9:27pm

Edited: 30/01/2009 9:30pm

I am on a rented web hosting space and have no way to check the logs. Support says its a .htaccess problem.


Community Member, 4 Posts

31 January 2009 at 11:28pm

Edited: 01/02/2009 12:54am

This is not going to work.