Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

Installing SilverStripe /

Getting SilverStripe up and running on your computer and on your web server.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

/admin/ and /home/ not working on IIS


Go to End


6 Posts   2250 Views

Avatar
mwalsh

Community Member, 21 Posts

30 January 2009 at 12:36pm

Hi,

I can't get /home/ and /admin/ to work on IIS6. I have the /about-us/ and /contact-us/ pages working fine.

For /home/ I receive "Directory Listing Denied" and /admin/ I get a 404.

These are the rules I'm using with ISAPI Rewrite 3:

### SILVERSTRIPE START ###
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.gif)(\.jpg)(\.png)(\.css)(\.js)(\.php)$
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^(.*)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule (.*) sapphire/main.php?url=$1&%{QUERY_STRING} [QSA,L]
### SILVERSTRIPE END ###

Any help will be gratefully received!

Avatar
Sigurd

Forum Moderator, 628 Posts

30 January 2009 at 4:26pm

So presumeably that means all URLs are not working. I'm afraid the core SS team is not familiar with ISAPI Rewrite 3 and only has IIS 7 and its own URL Rewrite technology...

Avatar
mwalsh

Community Member, 21 Posts

30 January 2009 at 8:25pm

Thanks for your reply Sigurd.

No, I have the /about-us/ and /contact-us/ pages working fine.

Avatar
seanr

Community Member, 1 Post

2 March 2009 at 9:01am

I'm experiencing the same problem. I don't think it's with SilverStripe, I think it's with IIS.. /admin/ is probably a folder IIS blocks automagically. If I figure it out I'll try and post back here again. ...adios.

Avatar
mwalsh

Community Member, 21 Posts

2 March 2009 at 10:04pm

I doubt very much it's an issue with IIS, it's an issue with SilverStripe. I had to bite the bullet and switch to Apache.

Avatar
Sigurd

Forum Moderator, 628 Posts

3 March 2009 at 6:52am

seanr, are you using IIS 6 or 7 (and therefore which URL rewriting system).

SilverStripe has been tested to work with IIS7 and its own URL Rewrite technology; older/different systems are not something we've had access to, to try and get working.