Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

We're retiring the forums!

The SilverStripe forums have passed their heyday. They'll stick around, but will be read only. We'd encourage you to get involved in the community via the following channels instead:

All other Modules /

Discuss all other Modules here.

Moderators: martimiz, Sean, Ed, biapar, Willr, Ingo, swaiba

Comments Module not working


Go to End


2 Posts   197 Views

Avatar
LoveTheStripes

Community Member, 1 Post

8 July 2017 at 3:37pm

Hello

I've recently setup SilverStripe 3.6.1, created my own custom pages and then installed the comments module (I took the version that works on SS 3.6.1). It took a bit of reading to figure out how to integrate the comments module. Once completed, I could see the area in the CMS to moderate the comments, and in pages, I could see the tick the box that allows commenting. Cool.

So, for my custom pages, I ticked the box to "allow comments", saved these pages and then went to view them. Alas... no commenting module to be seen on the page.

Am I missing something? Do I need to add a $comments in the custom page type? I've tried searching for documentation and haven't found anything to help. It's been a real let down for a CMS that I'm passionate about. I've come from Drupal (ugh..) and while it's unfriendly in the back-end, the documentation is insanely good.

Any help will be very much appreciated! Thanks.

Avatar
martimiz

Forum Moderator, 1391 Posts

9 July 2017 at 8:15am

Edited: 09/07/2017 8:16am

Browsing through code, it looks like you should add $CommentsForm to your (custom) page template.

See silverstripe-comments/code/extensions/CommentsExtension.php::CommentsForm()