Jump to:

17452 Posts in 4473 Topics by 1971 members

Archive

SilverStripe Forums » Archive » Installation issues on mediatemple (dv) 3.5 server

Our old forums are still available as a read-only archive.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, simon_w

Page: 1
Go to End
Author Topic: 3016 Views
  • duyfken
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Installation issues on mediatemple (dv) 3.5 server Link to this post

    I'm currently trying to install SS (2.2.2) on my server and for some reason it keeps failing even though all the installation requirements seem to be met.

    Listed below are the install checks and their results:
    --------
    Does the server exist   OK (localhost)
    Are the access credentials correct   OK
    MySQL version at least 4.1   OK (MySQL 5.0.45)
    Can I access/create the database   OK (Database '***dbname***' exists)
    PHP5 installed   OK (PHP version 5.2.6)
    GD2 support   OK
    XML support   OK
    MySQL support   OK
    Memory allocated (PHP config option 'memory_limit')   OK (32M)
    Check that the php.ini setting allow_call_time_pass_reference is on   OK
    Does the webserver know where files are stored?   OK (/var/www/vhosts/***domainname***/httpdocs/)
    mysite/ folder exists   OK
    sapphire/ folder exists   OK
    cms/ folder exists   OK
    jsparty/ folder exists   OK
    Is the .htaccess file writeable?   OK
    Is the mysite/ folder writeable?   OK
    Is the tutorial/ folder writeable?   OK
    Is the assets/ folder writeable?   OK
    Is the temporary folder writeable?   OK
    Server software   OK (Apache/2.2.3 (CentOS) Server at ***domainname*** Port 80)
    mod_rewrite enabled   OK
    --------
    However, this is the extent of the install.php output once the "Install SilverStripe" button is pressed to commence install:
    --------
    Installing SilverStripe...

    I am now running through the installation steps (this should take about 30 seconds)

    If you receive a fatal error, refresh this page to continue the installation
    # Creating 'tutorial/_config.php'...
    # Creating /var/www/vhosts/***domainname***/httpdocs/tutorial/_config.php
    # Creating '.htaccess' file...
    # Creating /var/www/vhosts/***domainname***/httpdocs/.htaccess
    # Building database schema...
    --------

    Doesn't change when safe_mode is on or off either and all php modules necessary are loaded . . .

  • duyfken
    Avatar
    Community Member
    3 Posts

    Re: Installation issues on mediatemple (dv) 3.5 server Link to this post

    Anyone?

    It seems to be failing at creating the database tables . . . I can provide the output from phpinfo() if needed, I just really wanna use SilverStripe right now! :-P

  • codepotato
    Avatar
    Community Member
    14 Posts

    Re: Installation issues on mediatemple (dv) 3.5 server Link to this post

    Hi Duyfken,

    Right, luckily for you, i also have a dv 3.5 from (mt) so hopefully i'll be able to help you out.

    Would you mind emailing me the domain name that you are trying to solve, so i can look at the actual page as opposed to the error message.

    It seems to be failing when writing the schema for the DB. Have you tried creating a different user for the mysql db?

    Gareth

  • Nexus Rex
    Avatar
    Community Member
    8 Posts

    Re: Installation issues on mediatemple (dv) 3.5 server Link to this post

    I am also experiencing this exact error when trying to install SilverStripe on mediatemple (dv) 3.5 server.

    Have either of you found a solution yet?

    Travis Cable

    3016 Views
Page: 1
Go to Top

Want to know more about the company that brought you SilverStripe? Then check out SilverStripe.com

Comments on this website? Please give feedback.