Skip to main content

This site requires you to update your browser. Your browsing experience maybe affected by not having the most up to date version.

General Questions

General questions about getting started with SilverStripe that don't fit in any of the categories above.

Moderators: martimiz, Sean, biapar, Willr, Ingo, swaiba, simon_w

Files & Images tab: New files not being found


Reply

6 Posts   637 Views

Avatar
IDOLYZ

26 September 2011 at 7:33pm Community Member, 40 Posts

When I click on "Look for new files" in the Files and Images tab, I receive a red Server Error notification at the bottom after about 3 minutes.

When I click back on the Uploads folder, I noticed it found all the files that I FTP'ed to all directories before the "Council-Meetings" folder, but not new files within that directory. The Council-Meetings directory has many sub folders and thousands of files.

I know the system is returning an error in this folder, but I don't know why. Could it be a bad file type?

Is there a limit to the number of files/folders that can be in the Uploads directory?

Any advice would be great.

Thanks,
Ben

Avatar
SheaDawson

27 September 2011 at 11:57pm Community Member, 46 Posts

Have you tried monitoring the request in a console to see if you can get any more details about the error? I usually find good clues to these sort of problems through the firebug console

Avatar
lerni

28 September 2011 at 1:01am Community Member, 80 Posts

hi there

max_execution_time in php.ini is smth i would check.

luk

Avatar
IDOLYZ

29 September 2011 at 6:35pm Community Member, 40 Posts

Hi Luk,

Thanks for your suggestion. I checked the phpinfo file and the max_execution_time was set to 20. I added a php.ini file to the root with max_execution_time=60, but it hasn't updated.

Do you think this could be a setting that cannot be changed on the server?

The hosting provider is Westnet in Australia, and not our usual hosting provider.

Thanks,
Ben

Avatar
lerni

30 September 2011 at 1:48am Community Member, 80 Posts

does it update the same amount or break at the same point? and there goes nothing at all in the log-file or to the console as mr. squatch suggested? if so you also could try peu à peu - not all files at once.

Avatar
IDOLYZ

3 October 2011 at 7:40pm Community Member, 40 Posts

It seems to get to the same point. The folder with all the files in it is a child of the Uploads directory.

I just deleted some of the larger files from the Uploads folder and they aren't being found, so it must be a problem with the whole sync?

I tried using Firebug in Firefox, but it just returned a 500 Internal Server Error with no explanation. There are too many files to delete and start again.